Datum objave: 10. Listopad 2016

Filmska grupa OŠ Jurja Šižgorić nagrađena na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Šibenik News
Šibenik News

Osnovna škola Juraj Šižgorić iz Šibenika slavila je na 54. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koji se održavao u Makarskoj. Naime, stručni žiri kao najbolju tv reportažu ocijenio je 'Opet taj Fejs' koju je snimila filmska grupa šibenske škole. 

 

- Aktualan i sveprisutan problem prikazan je iz različitih kutova dajući uvid o mišljenjima i djece i odraslih o zaštiti privatnosti u suvremenim načinima komunikacije - stoji u obrazloženju stručnog žirija zašto su baš šibenski osnovnoškolci proglašeni autorima najbolje TV reportaže. 

 

Nakon tri dana filmskih poslastica, stručni i dječji žiri dodijelio je 30 nagrada najboljim autorima i autoricama. Uz diplomu i mali znak pažnje Hrvatskog filmskog saveza, nagrađeni filmaši od strane stručnog ocjenjivačkog suda, sljedeće će godine sudjelovati na Radionicama za djecu i mlade u Kraljevici.

 

Dječji žiri, koji broji 13 članova, i ove je godine internacionalnog karaktera i njegovi članovi, uz djecu iz makarskih škola dolaze iz Makedonije, Italije i Albanije. Stručni ocjenjivački sud činili su animatorica Petra Zlonoga, savjetnica u uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego, direktor fotografije Boris Poljak, producentica Jacqueline Cosgrove i redateljica Kristina Kumrić. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura