Datum objave: 06. Listopad 2016

Proslava 50. godišnjice mature gimnazijalaca koji su ostavili trag u javnom životu Šibenika i šire

Šibenik News
Šibenik News

Brojni poznati Šibenčani i Šibenčanke ovih dana proslavili su pedesetu godišnjicu mature. Tu veliku obljetnicu proslavili su druženjem uz jelo i piće i glazbene goste u restoranu u Brodarici nedaleko Šibenika, a kao trajnu uspomenu na taj događaj ponijeli su ne samo sjećanja već i fotografiju nastalu ispred zgrade Gimnazije Antuna Vrančića u kojoj su provodili svoje srednjoškolske dane. 

 

Među šibenskim gimnazijalcima koji su prije 50 godina zadnji put sjedili u školskim klupama brojni su Šibenčani koji redovito susrećemo u javnom životu Krešimirovog grada i šire poput novinara i glazbenika Ive Mikuličina, najpoznatijeg vaterpolo sudca Duška Klisovića, kazališnog redatelja Marina Carića ili pak, političara Ivana Ninića i povjesničara Ljube Antića. Mnogi od njihovih srednjoškolskih kolega više nisu među živima, no sjećanje na njih, ne blijedi. 

 

Kako doznajemo, nekadašnji gimnazijalci imali su problema pronaći glazbeni sastav koji će dodatno zagrijati slavljeničku noć jer su tražili bend čiji su članovi stariji od njih i pronašli su ga u triju - Stari prijatelji. 

 

 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura