Sidebar Menu

Datum objave: 06. Listopad 2016

Šibenske solane iz 16. stoljeća tema novog predavanja u Muzeju

Šibenik News
Šibenik News

Novo u nizu predavanja u atriju Muzeja grada Šibenika, a u povodu obilježavanja 950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika, jest ono povjesničara Bruna Brakusa na temu 'Solarstvo u XVI. stoljeću'. 

 

Predavanje će se održati ovog četvrtka, 6. listopada, s početkom u 19 sati. U atriju Muzeja bit će predstavljene šibenske solane kao ekonomski temelj kulturnog procvata grada u 16. stoljeću. 

 

- Stoljeću kada Šibenik doživljava dramatičan razvoj gradnjom brojnih građevina, umjetničkim procvatom, kao i obrazovanjem mnogih pojedinaca koji će svojim djelovanjem proslaviti diljem Europe kako sebe tako i svoj grad. Solarstvo je predstavljalo samu srž šibenske trgovine prema zaleđu, koja je privlačila u Šibenik mnoštvo ljudi koji su pokretali trgovačke procese koji su generirali bogatstvo koje je omogućilo zlatno doba Šibenika - sadržaj je najavljenog predavanja. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam