Sidebar Menu

Datum objave: 02. Listopad 2016

Šibensko Kolo ponovno zlatno: Najbolji na međunarodnom natjecanju u Osijeku

Šibenik News
Šibenik News

Šibensko pjevačko društvo Kolo osvojilo je zlatnu medalju u konkurenciji više od 35 zborova na međunarodnom Natjecanju i festivalu zborova Croatia Cantat održanom 1. listopada u Osijeku. 

 

- Nakon cjelodnevnih natjecanja i 35 natjecateljskih izvedbi, žiri je zbrojio ocjene i očekujemo rezultate. Ljudi, pivali smo iz srca i junački odradili svoje - poručili su šibenski Kolaši nakon odrađenog nastupa da bi na kraju večeri počastili svoje koji prate njihov rad riječima:

 

- Ponovo zlatni! Srce ka kuća! 

 

Riječ je o prvom Natjecanju i festivalu zborova Croatia Cantant s epitetom međunarodnog koje je održano u Osijeku, a na inicijativu Branka Starca, dugogodišnjeg poznatog skladatelja, dirigenta i glazbenog producenta međunarodne reputacije s kojim je Kolo surađivalo.

 

Na natjecanju su sudjelovali zborovi iz susjednih zemalja Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, a održano je u sklopu obilježavanja 140. godišnjice osnutka HPD Lipa iz grada domaćina, Osijeka. 

 

Šibensko Kolo dalo je svoj doprinos i to toliki da je za trud, zalaganje i kvalitetu nagrađeno - zlatnom medaljom. 

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam