Datum objave: 11. Rujan 2016

Ivica Poljičak ispred HRT-ove kamere za potrebe snimanja filma

Šibenik News
Šibenik News

Izbornu nedjelju ekipa HRT-a u suradnji s Društvom za očuvanje šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac' iskoristila je za nastavak snimanja igrano - dokumentarnog filma '950 godina Šibenika'. 

 

Tijekom jutra 11. rujna snimalo se s Ivicom Poljičkom u glavnoj ulozi pa je za pretpostaviti da je ovaj šibenski profesor, predsjednik Vijeća grada Šibenika i organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice odrađivao svoj dio u rođendanskom filmu u kojem je dao svoj obol u onom 'dokumentarnom' dijelu HRT-ovog filma.

 

 

'950 godina Šibenika', podsjetimo, snima se do sredine rujna, a premijerno će biti prikazan tijekom prosinca, oko blagdana Božića budući da najstariji pisani dokument sa spomenom grada Šibenika datira na sam Božić, 25. prosinca 1066 godina u darovnici kralja Petra Krešimira IV. čije ime, uostalom nosi. 

 

Stoga je Krešimirov grad, poznat i kao najstariji samorodni hrvatski grad, ove godine sva zbivanja podredio upravo toj velikoj obljetnici o kojoj će šira hrvatska javnost imati priliku slušati i gledati na HRT-u sredinom dvanaestog mjeseca. 

Iz kategorije: Kultura