Datum objave: 02. Rujan 2016

Filmovima 'Po čovika' i 'Ne gledaj mi u pijat' 145 tisuća kuna HAVC-a za odlazak na festivale

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatski audiovizualni centar odobrio je ukupno 145 tisuća kuna filmovima 'Ne gledaj mi u pijat' i 'Po čovika' snimanim na području Šibenika i Šibensko - kninske županije. Riječ je o projektima koji su pristigli na HAVC-ov Javni poziv za komplementarne djelatnosti u 2016. godini - program međunarodne suradnje s rokom prijave do 16. svibnja tekuće godine.


Producentska kuća Kinorama koja stoji iza filma šibenske redateljice Hane Jusić 'Ne gledaj mi u pijat' dobila je ukupno 100 tisuća kuna za program gostovanja, odnosno sudjelovanja članova filmske ekipe i predstavljanje prvog dugometražnog igranog filma redateljice Jušić na 13. programu Venice Days 69. međunarodnog filmskog festivala u Veneciji koji se održava od 31. kolovoza do 10. rujna.


Zagrebački Restart, pak, dobio je 45 tisuća kuna za sudjelovanje autorskog tima i predstavljanje kratkometražnog igranog filma 'Po čovika', redateljice KristineKumrić na natjecateljskom programu 41. međunarodnog filmskog festivala u Torontu koji se održava od 08. do 18. rujna.

Podsjetimo, radi se o filmu koji je sniman na području Unešića u Šibensko - kninskoj županiji, a čije su dvije male protagonistice po odabiru šibenske casting managerice, Oriane Kunčić, Leonarda Živković i Janja Avdagić.


Na spomenuti Javni poziv pristigla je ukupno 51 prijava, a sufinanciranje je odobreno za njih 37 za što je ukupno izdvojeno 304.603.00 kuna.
 

Iz kategorije: Kultura