Datum objave: 29. Kolovoz 2016

Kninjanka Sara Filipa Delić opravdala prošlogodišnju nagradu najbolje mlade fotografkinje

Šibenik News
Šibenik News

Foto dani mladih koji su održani od 16. do 27. kolovoza  u Karlovcu i u svom šestom izdanju okupili su mlade fotografe iz cijele regije. Kako sami kažu, jedinstven doživljaj fotografije kroz zabavu, edukaciju, natjecanja, koncerte i ostali sadržaj okuplja oko osamdeset sudionika, svake godine u drugom gradu.

 

Sara Filipa Delić, mlada fotografkinja iz Knina, ove je godine svojom fotografijom vatrogasaca u ležernoj atmosferi osvojila nagradu u kategoriji reklamne fotografije, a podsjećamo kako je na prošlogodišnjim Foto danima upravo Sara bila proglašena najboljom mladom fotografkinjom.

 

 

Iza ove mlade umjetnice već sad stoje brojni uspjesi i na međunarodnoj razini od kojih svakako treba istaknuti da je autorica najbolje fotografije mjeseca po izboru National Geographica kao i samostalnu izložbu kojom je svojim sugrađanima u Kninu predstavila svoj rad.

 

- Za ovu pobjedničku fotografiju i nisam baš imala inspiraciju, ali onda smo slučajno naišli na vatrogasni dom i to mi se učinilo kao dobra ideja. Inače mi je jedan od glavnih razloga zašto sam opet odlučila sudjelovati na Foto danima upravo to iskustvo upoznavanja mnoštva novih prijatelja, zabave, ali i učenja o fotografiji - priznala je nagrađivana mlada fotografkinja.

 

Sara nam je, na pitanje o budućim fotografskim projektima, odgovorila kako zasad nema ništa u planu, ali da se svakako veseli početku akademije koja je čeka ove jeseni.  

Iz kategorije: Kultura