Datum objave: 18. Kolovoz 2016

Svjetska TV premijera na nivou: Matanićevom Zvizdanu 'prime time' termin na HBO-u

Šibenik News
Šibenik News

Home Box Office (HBO) će ekskluzivnu TV premijeru nagrađivanog Zvizdana u režiji Dalibora Matanića prikazati 28. kolovoza u 20 sati, u premijernom nedjeljnom prime time terminu, rezerviranom za najveće hitove svjetske produkcije.

 

- Zvizdan je sa svojom univerzalnom porukom, borbom za pobjedu ljubavi i interakcijom s publikom i festivalima u mnogo čemu postavio nove nivoe hrvatskom filmu. Prime time premijera na HBO-u kao prvi film iz ove regije jedna je od tih sjajnih stvari koja se događa s našim filmom koji ne prestaje privlačiti publiku u kina širom svijeta i dobivati nagrade po festivalima. HBO je simbol moderne televizije i ponosni smo što nas očekuje još jedna blistava premijera - izjavio je tim povodom Dalibor Matanić.

 

Podsjetimo kako Zvizdan nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu, koja je održana prije više od godinu dana, još uvijek putuje po svjetskim festivalima. Film je do sada prikazan na njih više od osamdeset te je nagrađen s preko dvadeset nagrada.  

 

Zvizdan je ljubavni film koji se događa u tri različita desetljeća, u dva susjedna dalmatinska sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri zabranjene ljubavi, u kojima se kao protagonisti pojavljuju uvijek ponovo isti glumci. Glavne uloge odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.

 

OSTALI TERMINI PRIKAZIVANJA:

31. kolovoza u 20.00 h na HBO-u
03. rujna u 23.00 h na HBO-u
07. rujna u 20.30 h na HBO 2
17. rujna u 21. 45 h na HBO 2

Film Zvizdan bit će dostupan i putem HBO usluga videa na zahtjev - HBO On Demand i HBO GO.  

Iz kategorije: Kultura