Sidebar Menu

Datum objave: 17. Kolovoz 2016

'Ministarstvo ljubavi' snimano u Drnišu svjetsku premijeru ima na festivalu u Montrealu

Šibenik News
Šibenik News

U programu jubilarnog 40. izdanja uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) svoju svjetsku premijeru doživjet će film sniman na drniškom području 'Ministarstvo ljubavi' redatelja i scenarista Pave Marinkovića u kojem glavnu žensku ulogu tumači proslavljena hrvatska glumica, inače rodom iz Drniša, Ecija Ojdanić. 

 

Riječ je o socijalnoj komediji o ratnim udovicama koje žive u divljim brakovima kako ne bi izgubile pravo na obiteljsku mirovinu. Država pokušava tome stati na kraj i na teren šalje inspektore koji trebaju ustanoviti pravo stanje stvari. Kameru potpisuje Simon Tanšek, kostimografiju Vedrana Rapić, scenografiju Gorana Stepan, a masku Ana Bulajić Črček.

 

Hrvatski producent je Telefilm, a producent Stanko Babić. U filmu, uz Ojdanić, glume Stjepan Perić, Dražen Kühn, Olga Pakalović, Ksenija Marinković, Milan Štrljič, Alma Prica te Bojan i Goran Navojec. Film je svoju svjetsku premijeru doživio na 63. izdanju Pulskog filmskog festivala. 

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam