Datum objave: 17. Kolovoz 2016

Prva godišnjica smrti Arsena Dedića, Siniša Škarica piše u ime Kluba liječenih Šibenčana: Volimo te!

Šibenik News
Šibenik News

Prije točno godinu dana, 17. kolovoza 2015., svoj dom, obitelj, prijatelje i poznanike, ljubitelje svog djela, napustio je velikan hrvatske umjetnosti, kulture, jedan od najvećih Šibenčanina, Arsen Dedić.

 

Sjećanje na Arsena nije minulo. Vrijeme koje je prošlo nije ugaslo njegovo ime, nije izbrisalo njegovu ostavštinu. Živi i živjet će vječno jer sve što je ostavio za osobom - živi životom kojemu prolazak vremena ne znači - ništa.

 

O Arsenu Dediću rečeno je i napisano mnogo toga. Uspomene ne blijede, već traže nove retke, a jedne od njih napisao je i na današnji dan posvetio je Arsenu, još jedan Šibenčanin, Siniša Škarica.

 

- Maestro, bio si mi prijatelj, bio si mi frend i divio sam Ti se uz nemalu dozu strahopoštovanja jer si oduvijek u mojim očima bio gorostasan, Titan kulture. U posljednjih godinu dana u Tvoju slavu toliko toga je rečeno i napisano, mnogo toga i bliskog prigodnim laudama da se bojim kako mi ponestaje pravih riječi koje bi mogle biti vrijedne spomena. Zato ću Ti reći jednostavno, kao fetivi Šibenčanin – Ti i ja smo fetivi Šibenčani, kako bi Ti to rekao, članovi Kluba liječenih Šibenčana – u ime svih onih koji Ti se dive poput mene: volimo te!


Kada si otišao, u našim srcima na tren zavladala je pustoš! Ali, Ti si oduvijek bio Pjesnik povratka, kakvim te je vidio još u doba pozlate tvoje pop-zvijezde prijatelj Ti Igor Mandić. Vraćat ćeš se Ti nama, a naša srca će opet biti puna, već ovih dana na tvojoj Šibenskoj šansoni!


Ako imalo smisla ima ona o Tebi kao ovovjekom Homo volansu, čovjeku kojeg je sanjao naš davni sugrađanin, veliki Faust Vrančić, onda mi se čini da si požurio odletjeti tek kako bi mogao bdijeti nad nama, kao što sveti Mihovil bdije s katedrale našega grada.


Neka mi Gabi oprosti, ali vjerujem da ćemo Te za vedrih noći viđati s onom šibenskom plemenitom Danicom, koja resi naše dvore i koja sjaje prija zore - riječi su koje je Škarica napisao povodom prve obljetnice smrti velikana. 

Iz kategorije: Kultura