Datum objave: 05. Kolovoz 2016

Zahvaljujući tvrđavama, nikad bogatiji filmski program u gradu

Šibenik News
Šibenik News

Očekuje nas tjedan ispunjen događanjima na šibenskim tvrđavama. U ponedjeljak 8. kolovoza na Strani B, Tvrđave sv. Mihovila gostuje Black Coffee, najdugovječniji hrvatski jazz sastav. Black Coffe djeluje od od 1993. godine, a iza sebe imaju 12 studijskih albuma i tri Porina. Nastupali su na svim relevantnim jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji.


Zajedno s talijanskim multi instrumentalistom Daniele di Bonaventura, izdali su 2 studijska albuma za talijansku diskografsku kucu "Caligola Records" za koje dobivaju izvanredne kritike u "Musica Jazz,"Jazzit" i sličnim stručnim magazinima. U Šibenik dolaze u društvu američke pjevačice, haićanskih korijena, Martine Thomas, s kojom su prošle godine za "Scardona records" objavili album "Jo Jo". Program počinje u 21.30 sati.

 

Tjedan na Mihovilu nastavljamo koncertom Sjećanje na Vicu Vukova, povodom 80. godišnjice njegova rođenja. U petak 12. kolovoza, Đani Stipaničev zajedno sa gostima: Markom Škugorom, Markom Pecotićem - Pecom i Vladimirom Garićem na Tvrđavi sv. Mihovila oživjeti će nezaboravne melodije ovog legendarnog šibenskog pjevača. Ulaznice su u prodaji u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na blagajnama tvrđava Barone i sv. Mihovil. Koncert počinje u 21 sat.


Na Tvrđavu sv. Mihovila ponovo stiže najpoznatiji hrvatski filmski događaj – Motovun Film Festival! Ne propustite filmske večeri MIHOVIL GLEDA FILMOVE s izborom filmova prikazanih na 19. Motovunu, održanom prošlog mjeseca. Prava poslastica za filmoljupce, 3 dana, 6 filmova pod zvjezdanim nebom u prekrasnom amfiteatarskom gledalištu, na najljepšoj pozornici Jadrana! Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Tvrđave sv. Mihovila svaki dan od 9.00 do 22.00 sata po cijeni od 25 kn (uključuje gledanje 2 filma taj dan).

 

Ove godine pripremili smo program za djecu i mlade MALI MIHOVIL GLEDA FILMOVE s ciljem upoznavanja mlade publike s filmovima za adolescente koji dolaze iz Europe, iz zemalja s ne-engleskog govornog područja. U Šibeniku ne postoji kino niti institucija koje bi prikazivalo takve filmove, stoga je, u svrhu razvijanja filmske kulture kod djece i mladih, potreban dodatni napor kako bi se njihovi interesi okrenuli prema filmovima njihovog bližeg geografskog okruženja. Program se sastoji od 3 filma koji su namijenjeni djeci starijoj od 8 godina i koji nam dolaze iz različitih europskih kinematografija. Riječ je o recentnim naslovima (2015. godina), s ciljem predstavljanja najuspješnijih filmova za djecu i mlade našeg kontinenta. Programi će se održavati u unutrašnjosti Tvrđava ev. Mihovila s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice za dječji program Mali Mihovil gleda filmove je 15 kn za jedan dan.

 


Filmski program Tvrđave Barone Srijedom po svijetu, 10. kolovoza, ugostit će hrvatskog redatelja Gorana Rušinovića. Uz prigodnu retrospekciju rada Večer s gostom koncipirana je u formi razgovora s publikom.

 

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava besplatna su događanja u sklopu umjetničkog programa Strana B, te filmski programi MIHOVIL GLEDA FILMOVE, Mali Mihovil gleda filmove i Srijedom po svijetu.
 

Iz kategorije: Kultura