Datum objave: 03. Kolovoz 2016

JU 'Tvrđava kulture Šibenik' uz financijsku pomoć Šibenčana obnovit će gotički portal iz 15. stoljeća

Šibenik News
Šibenik News

- Kamen po kamen palača, a detalj po detalj - restaurirana i uređena jezgra na ponos svim Šibenčanima - poručuju iz Javne ustanove 'Tvrđava kulture Šibenik'. 

 

U sklopu projekta „Naša baština, naša inspiracija“ članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava glasanjem su odabrali spomenički detalj u gradskoj jezgri koji će biti obnovljen novcem od članarina. Riječ je o gotičkom portalu iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića. U obnovu koja će biti dovršena do 23. rujna ove godine će biti utrošeno 50.000 kuna.

 

Javna ustanova u kulturi 'Tvrđava kulture Šibenik', osim upravljanja šibenskim tvrđavama, želi i na druge načine doprinijeti kulturnoj baštini grada Šibenika.

 

- Projekt kojim se posebno ponosimo, Klub prijatelja šibenskih tvrđava, u punom je zamahu i broji oko 4.000 ljubitelja šibenskog spomeničkog i kulturnog naslijeđa. Usmjerenjem članarina KP - kojima su građani Šibenika i Republike Hrvatske podržali naš rad - u obnovu kulturnih i arhitektonskih detalja gradske jezgre želimo svake godine poticati svjesnost građana na bogatu povijesnu baštinu našeg grada - piše na stranicama JU 'Tvrđava kulture Šibenik'.

 

Spomenički detalj obnovit će se kroz program STANADI (STArine NAše DIvne), kojeg je prije više od 30 godina pokrenuo konzervator Ivo Šprljan. 

Iz kategorije: Kultura