Datum objave: 31. Srpanj 2016

Tutaforca po danu, tutoludilo po noći: Gradski triatlon i Atomsko sklonište na Martinskoj

Šibenik News
Šibenik News

Peti dan manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj' donosi prava sportska uzbuđenja i poslasticu kakvoj se malo tko nadao ovog ljeta u Šibeniku.


Umjesto najavljenog gostovanja benda Point Blank koji su zbog iznenadne bolesti frontmana benda morali otkazati dolazak u Krešimirov grad, stiže legenda hrvatske scene, začetnici hard rock scene na ovim prostorima – Atomsko sklonište!

Riječ je o bendu koji ne treba puno predstavljati, dovoljne su te dvije slatke riječ – Atomsko sklonište i sve je svima jasno. Ne možemo se sjetiti kad je sastav zadnji put gostovao u Šibeniku, no nema sumnje da će ovaj open air koncert s najljepšim pogledom na grad u noći privući veliki broj posjetitelja jer pored svega još je i –besplatan!

- Tutaforca po danu, tutaludilo navečer – poručuje Darko Relja, prvi čovjek Udruge Disco Gimnazija i idejni začetnik manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj'.


Osim toga, gradsko kupalište Martinska, koje doživljava svojevrsnu renesansu, ove nedjelje, 31. srpnja, bit će centar svih važnih zbivanja na šibenskoj obali. Posebno se to odnosi na sportski dio u organizaciji Društva sportske rekreacije 'Sport za sve' 08 Forca Šibenik.

Gradski triatlon 'Tutaforca' ovog ljeta, u svojoj četvrtoj godini održavanja, premješten je iz centra Šibenika, na suprotnu obalu, dakle Martinsku.

- Dragi naši, prijatelji Force, evo stigao je i dan kad nam je na glavnom meniju poslastica gradski triatlon 'Tutaforca' za koju trebate imati dobar plan kako je odraditi. Ali, ako imate dobar tim s kojim se natječete, onda ćete u njoj sigurno i uživati. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja i da će nas kao i uvijek savjetovati kako da budemo bolji. Pazite na sebe i vidimo se da danas na Martinskoj – poručuju Tomislav Travčić ispred DSR 'Sport za sve' 08 Forca Šibenik.
PROGRAM:
18:00 h - gradski triatlon 'Tutaforca'
18:00 do 22:00 h – Sunset w/ DJ Ritmo
23:00 do 01:00 h – ATOMSKO SKLONIŠTE
01:00 do 04:00 h – DJ Oko


UPUTE ZA SUDIONIKE – glavne smjernice održavanja triatlona:


1. Okupljanje na Martinskoj (glavna riva) u 17 sati (ukoliko netko ne može doći na Martinsku, a kreće iz Šibenika, za njih brod kreće od "topova" u 16.50h za Martinsku + prijevoz bicikla, ukoliko je potrebna)

2. Prijave do 17.30 sati na Martinskoj, zadnja upustva / kratki brifing. (Napomena: u biciklističkoj etapi kacige obvezne! Natjecatelji su dužni imati svoje bicikle za natjecanje)

3. Staza plivača od Doca (kafić S Naomi) do Martinske biti će označena narančastim bovama uz pratnju brodica sa spasiocima... Izlazak na postavljene skaline na martinskoj rivi (korištenje plivačih kapa i naočala izbor je svakog natjecatelja)

4. Biciklistička i trkača staza bit će označene crveno – bijelom trakom, a na glavnim punktovima nalazit će se volonteri (lokacije: Prižba / Jadrije / raskrižje Jadrija – Martinska / prostor ispred repetitora na mjestu nekadašnjeg autokampa + voda)

5. Prije utrke ne se prejedati. Osigurati tijelu dovoljnu količinu tekućine i malo odmora prije početka triatlona. Provjeriti svu potrebnu opremu prije starta.

6. Na cesti pratimo redovan cestovni promet te uvijek koristite desnu stranu ceste

7. Sudjelujete na vlastitu odgovornost, ali tu smo da pomognemo

8. START utrke je u 18.00h

9. 20h proglašenje pobjednika + dodjela priznanja

*NAPOMENA*

- S obzirom na zahtjevniji plivački dio koji ide preko plovnog puta od obale u Docu do Martinske, apeliramo na naše sugrađane s brodicama da nam dođu i pomognu u osiguranju plivača – apeliraju iz šibenske Force.
 

Iz kategorije: Kultura