Datum objave: 15. Srpanj 2016

Donosimo sve o Kozara jam festivalu kraj Vodica

Šibenik News
Šibenik News

Kulturna glazbena udruga Longplejka 4. godinu zaredom predstavlja festival „Kozara Jam Fest“ koji će se održati u srcu turistčke sezone 22. i 23. srpnja na livadi „Kozara“ nedaleko od Vodica (cca 5km). 

 

Kozara Jam Fest je festival dobre glazbe i mira, spoj prirode i glazbe koji teži povezivanju ljudi s prirodom te nas na taj način vraća u neka jednostvnija vremena, glazbe i mira, sklada i
poštovanja. Tijekom dvije festivalske večeri na velikom stageu uživati će se u live svirkama 10-ak bendova iz Zagreba, Splita, sv. Filipa i Jakova, Šibenika, Zatona i Vodica.

 

- Dok ćemo paralelno uživati u svirci DJ-eva iz tehno loge do kasnih jutarnjih sati. Za one koji žele malo chillati, samo dignuti noge i pustiti mozak na pašu biti će i chill out loga - poručuju organizatori.

 

Festival počinje u petak, 22. srpnja, u 21:00h. Na ovoj prvoj festivalskoj večeri na velikom stage-u nastupaju Gitara s ušima, The Butterflies, Kozara Jam Bnd, Čuvari svirala i Jeremija i Prokletnici.

 

- Leptirići iz Šibenika, The Butterflies predstavit će nam svoje cover  verzije velikih i onih malo manje znanih rock 'n' roll hitova. Nakon njihovog nastupa slijedi naš vodički rezident band Kozara Jam Band. Kozara Jam Band je vrsta supergrupe, odnosno spoj vrhunskih glazbenika koji inače sviraju u vlastitim bandovima, ali su za ovu priliku ponovo udružili snage te će nam u ovakvom obliku predstaviti svoje umijeće igranja s gitarom. Pojačanje iz Splita je glazbeni sastav Čuvari svirala osnovan 2000. godine. U svojoj 
diskografiji ovaj bend broji nekoliko albuma, a izdvaja se onaj zadnji 'Gore'. Nekoliko singlova s ovog albuma je izdano u suradnji s Croatia Records izdavačkom kućom.
Za benda večeri izdvajamo Jeremiju i prokletnike iz sv. Filipa i Jakova. Bend specifičnog naziva Jeremija i prokletnici je bend također specifčinog glazbenog izričaja jer sviraju, kako
sami navode, progressive blues over boogie funk glazbu. Ne sumnjamo da će ovaj bend zajedno sa svojim trubačem i vokalom Antom Brzićem, poznatim iz prve sezone The Voice-a, dati jako dobar razlog da taj dan povirimo do Kozare i uživamo u vrhunskoj glazbi ispod zvijezda - poručuju organizatori.

 

Nakon završetka svirke na glavnom stageu zabava se, do kasnih jutarnjih sati, premješta u tehno logu. 

 

Druga festivalska večer, subota 23. srpnja, večer je u kojoj svatko može pronaći ono što želi. Ovu većer domaće snage predstavljati će mladi funk, soul i jazz bend Spectrum iz Šibenika i Vodica. Svjetla pozornice, nakon šarenog spektruma, preuzeti će Zagrebački Rock time bend koji će uz svoje autorske pjesme odsvirati i hitove Jimi Hendrix-a i Deep Purple-a.

 

U nastavku večeri čuti ćemo punk rock (melodic rock) zvukove benda Home Conflict iz Zagreba. Nakon njih svoj hard rock zvuk će nam pokazati bend Avocado Desperado isto tako iz Zagreba. Članovi benda Avocado Desperado kažu da su na njihovu svirku utjecali poznati bendovi poput Led Zeppelin-a, Rage against the machine i Audioslave-a.

 

Nakon završetka svirke na glavnom stageu zabava se, do kasnih jutarnjih sati, premješta u tehno logu. 

 

Ulaz na festival je prilog od 30 kn, po danu. Organiziran je i prijevoz od autobusnog kolodvora u Vodicama do festivala. Parking za sva vozila je osiguran i besplatan. Također, za one koji žele, biti će osigurano mjesto za kampiranje i noćenje koje je besplatno!

 

 

Iz kategorije: Kultura