Datum objave: 14. Srpanj 2016

ZVUCI KRKE: Glazbenik svjetskog glasa - Edin Karamazov stiže na Visovac

Šibenik News
Šibenik News

Glazbenik svjetskog glasa, sve češći domaćin na području Šibenika,  Edin Karamazov za sebe kaže da je "glazbenik širokog spektra" no publika ga najbolje poznaje kao klasičnog gitaristu i svirača lutnje te kao takav dolazi u subotu, 16. srpnja, u 19 sati na Visovcu.

 

Lutnja ga je povezala i sa Stingom s kojim je snimio album "Songs from the Labyrinth", jednog od najprodavanijih albuma klasične glazbe na svijetu. Edin Karamazov je sa Stingom obišao i sve svjetske pozornice. Izvrsnu suradnju ima i s Ceciliom Bartoli, Andreasom Schollom i vokalnim ansamblom Antiphonus. Specijalnost Edina Karamazova je klasična glazba, a posebno rado izvodi engleske madrigale i skladbe Johna Dowlanda.


Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove godine posvećena je prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Edina Karamazova u subotu će moći uživati i u izložbi karikatura Ekološke zavrzlame autora Svete Bjelića.

 

Raspored održavanja sljedećih koncerata je:
22.7.2016. Meri Cetinić, 20 h, Roški slap
31.7.2016. Sandra Bagarić, 20 h, Roški slap
26.8.2016. Goran Karan, 20 h, Roški slap

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.

Organiziran je besplatan prijevoz autobusom s polaskom u 17.30 iz Šibenika: Poljana – tržnica – Baldekin – Vidici (nasuprot Tommya) – Konjevrate – Drinovci (ispred crkve Imena Isusova) – Visovac (Stinice). Povratak autobusa sa Stinica je u 21 sat.

Iz kategorije: Kultura