Datum objave: 13. Srpanj 2016

Smaragdni eko film festival stiže u Skradin, moguća gostovanja i u drugim mjestima u županiji

Šibenik News
Šibenik News

Nakon službenog završetka devetog izdanja SEFF-a Smaragdnog eco film festivala, ovaj jedinstveni putujući festival filma o zaštiti okoliša nastavlja svoja gostovanja diljem Hrvatske pa tako krajem srpnja stiže u Skradin, a prostora u rasporedu ima i za druga mjesta s područja šibensko - kninske županije.

 

- Zasad imamo dogovoren Skradin 29. srpnja, što još moramo potvrditi, a prošle godine bili smo u Tribunju, Šibeniku i Brodarici nakon čega smo išli prema Dubrovniku. Filmove koje prikazujemo su isti oni koje prikazujemo za vrijeme trajanja festivala i to rado činimo jer je riječ o filmovima koje si nemaju gdje vidjeti, a do kojih dolazimo sa svih strana svijeta putem natječaja - kaže nam Danijel Pavlić, organizator, član udruge EKS, ekološka - kulturna scena koja stoji iza Festivala u Hrvatskoj Kostajnici. 

 

Na ovogodišnji natječaj pristigla su 34 filma iz 16 zemalja. Podijeljeni u dvije kategorije: kratkometražne i dugometražne, publika će tako gledati naslove iz Venezuele, Njemačke, Španjolske, Portugala, Velike Britanije, Švicarske, Indije, Filipina, Nizozemske, Kanade, Francuske, Italije, Irana, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

 

- Rado ćemo se dogovoriti sa svima koji nas pozovu, a uglavnom to najviše odgovara turističkim zajednicama budući da je riječ o filmskoj ponudi u kojoj mogu uživati i stranci jer su određeni filmovi s titlovima na engleskom jeziku, a mi tražimo samo da nam se pokriju troškovi noćenja - objašnja Danijel.

 

Troškovi noćenja ne odnose se na veliku festivalsku organizaciju, trupu ljudi već malu obitelj koju sačinjavaju Danijel sa suprugom i djetetom. 

 

Više o festivalu kao i kontakt broj na poveznici - SEFF.

 

 

Iz kategorije: Kultura