Datum objave: 08. Srpanj 2016

Poznat raspored događanja drugog OffYoga festivala u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Samo nas vikend dijeli od početka drugog izdanja OffYoga festivala u Šibeniku koji počinje u ponedjeljak, 11. srpnja i traje do subote, 16. srpnja. Dani posvećeni opuštanju tijela i uma vježbanjem joge i srodnih disciplina prvi put je održana prošle godine u sklopu OFF jazz & blues festivala, a suradnja se nastavlja i ovog ljeta s tim da festival posvećen jogi sad traje duplo duže.

 

Sudjelovanje u rekreacijskom programu OffYoga festivala besplatno je za sve sudionike te svi uključeni u njegovu realizaciju ujedno su i volonteri. 

 

Ashtanga, Divine Energy, Zen, Medical, Iyengar joga te joga srca kao i aikido, thai masaža i chi kung discipline su s kojima će se Šibenčani i gosti grada moći upoznati tijekom idućeg tjedna, te otvoriti tijelo i um novim načinima hranjenja organizma pozitivnom energijom. 

 

- Uspostavili smo suradnju s D Resortom koji nam je dao priliku da svakog dana u ranim jutarnjim satima, na prostoru njihovog amfiteatra vježbamo Qi gong s opuštajućim i laganim vježbama, s pogledom na šibenski kanal, na more, sa zanimljivim voditeljima.  resortom koji nam je obućči  i dao priliku da u jtuarnjim ranim satima na prostooru njihovg amfiteatra qi gong. opuštajučćim i laganim vjeđbama  pogledom na šibenski kanal, na more, zanimljivim voditeljima. U utorak i četvrtak organizirali smo predavanja vezana za zen jogu - ukratko je objasnio Dražen Škarica, jedan od organizatora festivala.

 

Neki od čak 12 voditelja su Frederic Cordonnier, Francuz koji već dugi niz godina živi na relaciji Šibenik - Indija, njemu će se pridružiti još i supruga, Šibenčanika Irena Ateljević te sugrađani Ante Samodol i Leonardo Gospodnetić kao i niz drugih instruktora i predavača. 

 

Festival je zadržao humantiranu notu pa nakon što su prošle godine prikupljali sredstva za Udrugu Palčići koja se bavi skrbi prerano rođene djece, ove godine prikupljaju financijska sredstva za jednu riječku udrugu.

 

- Ove godine povezali smo se s udrugom Sve za djecu koja prikuplja sredstva za kupnju dijagnostičkih aparata za KBC Rijeka - napomenuo je Škarica. 

 

Lani u srpnju, na prvom izdanju Off Yoga festivala sudjelovalo je stotinjak zainteresiranih vježbača što je namalo iznenadilo organizatora, a slično se nadaju ponoviti i ove sezone, ako ne i više. 

 

 

Program u nastavku:

 

 

 

Iz kategorije: Kultura