Datum objave: 28. Lipanj 2016

Marko Grbelja, poznati šibenski restaurator, izgubio život na cesti

Šibenik News
Šibenik News

Šibenik tuguje. Šibenik bi trebao tugovati jer je zauvijek izgubio dragocjenog sina, poznatog restauratora, stručnjaka za kamen, Marka Grbelju. U prometnoj nesreći na autocesti prema Zagrebu, život je izgubio otac, suprug, sin i brat koji je zadnjih mjeseci zadobio pažnju i naklonost šire javnosti rodnog grada kojemu se polako počeo vrati.

 

- Grbelja je stradao dok se s otoka Prvića, gdje je bio na odmoru, vraćao u Zagreb gdje inače živi s obitelji. Dok je upravljao Peugeotom zagrebačkih oznaka, na 259. kilometru autoceste zateklo ga je nevrijeme, te je na mokrom i skliskom kolniku izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu. Nakon nesreće prebačen je u zadarsku bolnicu, gdje je oko 13 sati i preminuo. U automobilu su se nalazili i njegova 43-godišnja supruga i 15-godišnja kćer, koje su u nesreći lakše ozlijeđene - piše portal Zadarski.hr .

 

Grbelja je krenuo u projekt okupljanja tima stručnjaka i entuzijasta s kojima je namjeravao surađivati u poslovima restauracije kulturno - povijesne baštine na području Dalmacije. Upravo to bilo ono što ga je približilo ljudima iz mjesta na kojemu je ponikao i kojemu se uvijek rado vraćao. Počivao u miru.

 

Iz kategorije: Kultura