Datum objave: 21. Lipanj 2016

Regius razvaljuje: deset bendova iz tri zemlje za dvije festivalske noći

Šibenik News
Šibenik News

Dva dana, deset bendova, tri zemlje, jedan festival – REGIUS 2016. zbroj je ovogodišnjeg izdanja jedinog preživjelog festivala alternativnih konotacija u Šibeniku koji je u svojoj šestoj godini – nikad bolji, jači i veći.

 

Elemental, Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Sassja i najnovija najava – Disciplin A Kitschme samo su dio line upa Regius festivala koji se ovog ljeta održava 29. i 30. srpnja na mjestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF u Šibeniku.

 

U pomalo apokaliptičnu atmosferu festivalske lokacije stižu bendovi iz tri zemlje regije – Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a po danima na Velikom stageu to izgleda ovako:

 

PETAK, 29. srpnja: Teški osjećaji, Kandžija i Gole žene, Disciplin A Kitschme, Kawasaki 3P i Chui.

 

SUBOTA, 30. srpnja: Mnogi Drugi, Sassja, Elemental, M.O.R.T. i Pullover.
 

 

Riječ je o bendovima koji trenutačno promoviraju svoje najnovije studijske uratke i to nastupima po najvećim festivalima u regiji, a u svoje promo turneje uvrstili su i šibenski Regius. Među njima, zadnji u najavi je legendarna Disciplina Kičme, srpski bend koji publika odobrava još od davne 1981. godine kada su na tadašnju YU scenu unijeli niz glazbenih noviteta.

 

Prošle godine izdali su album 'Opet' koji je dobio odlične kritike i od publike i od kritike, a koji će uživo čuti publika Regiusa.

 

 

 

Od ove godine, novost na Regiusu je i Mali stage rezerviran za DJ-jeve koji će nastupiti između bendova i na kraju festivalskog programa, a čiji ćemo line up objaviti do početka festivala.

 

Treba spomenuti kako je Regius festival jedan iz plejade manifestacija zbog kojih je Šibenik ponio titulu grada festivala, ali i zbog kojih je, nakon odlaska ili gašenja pojedinih, Regius ostao sigurna oaza ljubitelja alternativnih zvukova koja se ne samo ne gasi, već raste iz godine u godinu.

 

Ovog ljeta, Regius će dobiti i svoju tzv. chill zonu, za one koji požele odmoriti od skakanja u prvim redovima pred pozornicama uz ponudu hrane nadopunjene vegetarijanskim jelovnikom Riječana koji putuju po festivalima sa svojom putujućom kuhinjom.

 

Podsjećamo, osim glazbenog programa, hrane i pića, tu je i VJ program u suradnji sa Supertoon festivalom zbog čijih će animiranih vizualizacija industrijski prostor poprimiti urbani festivalski štih u skladu s epitetom regionalnog festivala alternativne kulture.

 

Ovom prilikom, uz raspored izvođača po danima, najavu novog izvođača i objavu Malog stage, Regius objavljuje poziv svim zainteresiranim volonterima da se jave ukoliko žele pomoći pri realizaciji festivala, a prijaviti se mogu putem Facebook stranice Regiusa - https://web.facebook.com/regiusfestival/?fref=ts .


Satnica kao i cijena festivalske i dnevne ulaznice te prodajna mjesta kao i informacije o festivalskom kampu bit će objavljena na vrijeme do početka Regius festivala 29. srpnja.
 

Iz kategorije: Kultura