Sidebar Menu

Datum objave: 13. Lipanj 2016

Goran Višnjić na strani Prijatelja životinja: budite najbolji prijatelj životinja

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski glumac s američkom adresom, Goran Višnjić prva je poznata osoba koja je u Hrvatskoj digla glas za životinje koje se ubijaju zbog njihova krzna pojavivši se još prije 13 godina sa svojim psom na jumbo-plakatima s porukom: ''Ako ne biste nosili svog psa, nemojte uopće nositi krzno''.

 

Jasna poruka koja je nadahnula mnoge da jasno kažu NE krznu, što se i dogodilo 2007. godine stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja.

 

Poznati glumac s uspješnom američkom karijerom dolazi u Hrvatsku u srijedu, 15. lipnja, i najprije će u 10:30 sati posjetiti ured udruge Prijatelji životinja u Zagrebu, gdje će u prijateljskoj atmosferi, uz veganski domjenak, popričati s članovima Prijatelja životinja i predstavnicima medija o zaštiti životinja.

 

Svoj dolazak potvrdili su Iva Šulentić i Luka Nižetić, a očekuju se i drugi ambasadori kampanje ''Činčile su zakon''.

 

Goran će donijeti pismo koje je napisao za ministra poljoprivrede Davora Romića, u kojem apelira na obranu postojeće zakonske zabrane koja štiti činčile te da se ministar zauzme za bolju zakonsku zaštitu pasa i drugih životinja.

 

Aktivan je u zaštiti životinja i iza njega je niz uspješnih različitih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja. Apelirao je za spas mnogih životinja, a nije zaboravio na Hrvatsku i životinje koje ovdje trebaju pomoć.

 

Bio je zgrožen informacijom da postoji inicijativa da se ukine postojeća zabrana životinja za krzno u Hrvatskoj i odmah se pridružio još itekako aktualnoj kampanji ''Činčile su zakon'' pojavom na jumbo-plakatima i videu, zajedno s Lukom Nižetićem, Vannom, Ivicom Kostelićem i Ivom Šulentić.

 

- Još davno dao sam svoj glas da se životinje prestanu ubijati i uzgajati zbog krzna. Šokiran sam činjenicom da bi se nešto što pripada prošlosti moglo ponovno dogoditi u Hrvatskoj. Odigrajte ulogu kojom ćete se ponositi. Budite životinjama najbolji prijatelj. Spasimo činčile i poboljšajmo Zakon za sve životinje  - kazao je Višnjić.

 

Često se zauzimajući za pse u Dubrovniku, Goran želi pomoći i psima u Hrvatskoj da ne budu tretirani kao proizvodi s rokom trajanja od 60 dana. Zakon o zaštiti životinja treba zaštiti činčile, pse, konje i druge životinje, a svakom izmjenom biti bolji zakon za ta živa bića koja smo dužni zaštiti od nas samih.

 

Video s Goranom Višnjićem i drugim ambasadorima kampanje ''Činčile su zakon'' može se pogledati na www.prijatelji-zivotinja.hr, gdje se potpisuje i peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam