Sidebar Menu

Datum objave: 01. Lipanj 2016

Ekološke zavrzlame u karikaturi Svete Bjelića uz potporu JU NP Krka

Šibenik News
Šibenik News

U petak, 3. lipnja bit će svečano otvorenje izložbe karikatura „Ekološke zavrzlame“ u 13 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša.

 

Izložbom karikatura autor Sveto Bjelić prenosi jasnu poruku koja izaziva snažne emocije i produbljuje svijest o zagađenju okoliša nastalom čovjekovim djelovanjem. Izložba se sastoji od četrdeset izuzetnih karikatura koje će posjetitelji šibenske Gradske knjižnice moći pogledati do četvrtka 9. lipnja, kada će ista biti dostupna javnosti tijekom cijelog ljeta u ispostavi „JU NP Krka“ u Skradinu u cilju poticanja reakcije posjetitelja Parka.

 

Poruka autora može se protumačiti kao opomena čovjeku i njegovom odnosu prema prirodi u kojem već stoljećima, bez posebnog upozorenja, čovjek sebično iskorištava prirodne resurse, zagađujući pritom zrak, vode i okoliš pri čemu neupitno utječe na opstanak biljnih i životinjskih vrsta ali i samoga sebe.

 

Izložba karikatura gostovat će i na svim glazbenim večerima uz Krku tijekom ljetnih koncerata jer je manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove godine posvećena prenošenju ekološke poruke. U tom nastojanju će, prije svakog koncerta, ekološke udruge i škole s područja Šibensko-kninske županije sudjelovati u osmišljavanju ekoloških izložbi i održavanju tematskih radionica.

 

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu (1972.), na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Aktivnim obilježavanjem ovog dana potiče se razvoj svijesti o preuzimanju odgovornosti za očuvanje planeta Zemlje i sudjelovanje u održivom i ravnomjernom razvitku.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam