Sidebar Menu

Datum objave: 19. Svi 2016

Promocija arheologije i dječjeg stvaralaštva: uskoro predstavljanje karte lokaliteta Colentum

Šibenik News
Šibenik News

Učenici OŠ „Murterski škoji“ u utorak 24. svibnja, u 20 sati u kino dvorani "Žut" u Murteru premijerno će izvesti predstavu „Skriveno blago Colentuma“. Tom prigodom biti će predstavljena i istoimena turistička karta arheološkog nalazišta Colentum.

 

Ove aktivnost će biti realizirane u sklopu projekta „Arheološko blago Colentum 4” koji se sastoji od male škole kazališta, izvedbe dviju kazališnih predstava te izrade prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum.

 

Mala škola kazališta

 

Mala škola kazališta za učenike osnovne škole „Murterski škoji“ započela je tijekom listopada 2015. a traje do konca svibnja 2016. Okupila je dvadesetak učenika koje podučava redatelj i scenograf Sergej Mioč. Na dramskim radionicama učenici se uče osnovama glume te dramskog nastupa.

 

Podsjećamo da su sklopu male škole kazališta učenici početkom ove godine u Murteru već izveli predstavu „Mali kalafat iz Colentuma“. Predstava “Skriveno blago Colentuma” radnjom se nastavlja na izvedenu predstavu, a svima bi trebala razotkriti koje je to stvarno blago Colentuma.

 

Mala škola kazališta uz valorizaciju arheološkog nalazišta Colentum ima za cilj i pomladiti dramski amaterizam Murtera.

 

Promocija prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum

 

Tijekom predstave mladi glumci besplatno će publlici podijeliti turističku kartu arheološkog nalazišta Colentum. Karta sadržava atraktivne vizualizacije arheoloških objekata, a na njoj su označene staze i pozicije arheoloških i ostalih znamenitosti na području poluotoka Gradina.

 

Karta će biti dostupna Murterinima i njihovim gostima u uredu turističke zajednice općine Murter-Kornati, u poslovnicama turističkih agencija otoka Murtera te Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije.

 

Projekt provodi udruga Argonauta na otoku Murteru u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2016. te u suradnji sa OŠ Murterski škoji, Muzejom grada Šibenika, OŠ Murterski škoji, TZO Murter-Kornati te kazališnom udrugom Virko.

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt podupire u iznosu od 25.000,00 kuna.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.