Sidebar Menu

Datum objave: 04. Svi 2016

10.OFF jazz&blues festival-mali jubilej čiji line up već sad 'izuva iz cipela'

Šibenik News
Šibenik News

Ono što je počelo spontano pretvorilo se u jednu od najljepših festivalskih priča u Šibeniku koja danas obilježava deset godina održavanja – OFF jazz & blues festival koji će se ove godine održati od 14. do 16. srpnja na Trgu Ivana Gorana Kovačića, na mjestu gdje je sve i počelo.

 

- Tu su nastupili brojni, veliki glazbenici na koje sam izrazito ponosan, a koji su prošli kroz Šibenik sve te godine. Mislim da, praktički, u Hrvatskoj ima veoma malo toga što se ovdje nije moglo čuti – prisjetio se jedan od osnivača festivala koji se u organizacijskom timu uspio održati do danas, Vojo Marković.

 

 

Svako festivalsko izdanje upravo za Markovića bilo je 'najbolje do sad' no ono što su pripremili za ovo ljeto lagano, ali sigurno nadmašuje prethodnike i baš kao što su namjeravali napraviti, učinili su taj iskorak prema još boljem.

 

Naime, na festivalu koji slavi svoj mali jubilej, deset godina postojanja, a sredinom srpnja u Šibeniku nastupaju Tamara Obrovac i Matija Dedić Quartet te Mike Sponza Bend (1.dan), zatim Bow vx. Plectrum i Kries (2.dan) i šlag na torti Miro Kadoić Sextet, odnosno legendarna Esma Redžepova (3.dan).

 

- OFF je uspio preživjeti festivalsku krizu koja je neke festivala udaljila od Šibenika, neki su se ugasili. Nije bilo lako, sponzora je sve manje, institucije daju koliko mogu, a OFF je došao na neku razinu svake godine je bila stepenica više u kvaliteti, ovo najkvalitetniji dosad. Uspjeli smo održati kvalitetu, da to bude na razini – kazao je Marko Podrug, član organizacijskog tima, onaj iz odnosa s javnošću.

 

Cijena ulaznica, dnevnih i festivalskih naknadno će biti obznanjena.

 

 

Dodajmo i to da će festivalski program i ove godine pratiti joga o čemu više pročitajte na poveznici - joga.

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam