Datum objave: 27. Travanj 2016

Lucija Kontić, nakon modnog bloga, potpisuje liniju odjeće - Shipped from Venus

Šibenik News
Šibenik News

Drnišanka rođena u Šibeniku, Lucija Kontić jedna je od istaknutijih članica hrvatske blogosfere kada je u pitanju moda. Mnoge ljubiteljice mode znaju je kao potpisnicu bloga Shipped from Venusa, a odnedavno Lucija potpisuje i svoju prvu liniju odjeće istog naziva.

Shipped from Venus Clothing line podrazumijeva sve ono što bi Lucija inače nosila, a ne pronalazi u (on line) trgovinama, te pozicionira blogericu stepenicu više kada govorimo o modnim blogericama čija pisanja i fotografije nerijetko prerastu u poslovni pothvat.

 

 

Lucija je krenula s blogom kao hobijem, a gdje će je sve skupa odvesti – zasad ne razmišlja no ne možemo reći da nam se ne sviđa smjer u kojem je krenula.

 

Vidim da su mnogi s oduševljenjem prihvatili tvoju vijest o pokretanju linije odjeće s imenom Shipped from Venus. O čemu se točno radi? Tvoja vlastita kolekcija ili suradnja s nekim? Ti si radila dizajn ili … ?

 

Radi se o mojoj vlastitoj kolekciji. U svakoj sezoni imam par komada u glavi kojih nema za kupiti i sve ostane samo na mojoj želji i ideji. Sad sam odlučila sve što bih ja nosila, a nije već dostupno – učiniti dostupnim.


Kako si došla na ideju da pokreneš kolekciju odjeće? Makar, moramo priznati, kolekcije s potpisom blogerica nisu veliko iznenađenje, ali je uvijek lijepa vijest. Što ili tko ti je bio 'okidač' za taj projekt? Možemo li ga nazvati projektom?


Već dugo vremena razmišljala sam o pokretanju kolekcije odjeće međutim nikad sam „zapela“ dovoljno da se uhvatim u koštac s rješavanjem papirologije, nabavljanjem materijala i slično. Uvijek sam to odgađala za sljedeću sezonu i ta sezona je konačno stigla. Odlučila sam da svoje planove više ne odgađam već da radim na njihovom ostvarenju upravo sad.


Pretpostavljam da je riječ o kolekciji za tople mjesece pred nama? Možeš li nam je predstaviti u par riječi, a da ne otkrivaš puno prije negoli je sve gotovo? Kako je zamišljena tvoja najnovija modna priča?


Da, trenutno radimo na ljetnoj kolekciji. Bit će to jedna šarena, vesela i opuštena kolekcija za sve koje uz dobar izgled vole i udobnost. Što sam starija to mi je sve više važno da se u onome što nosim i osjećam dobro, a ne da samo tako izgleda.

 


Planiraš li imati službeno predstavljanje kolekcije ili će promocija ići preko društvenih mreža (Facebook, Instagram…) ?


Za sad se razvoj kolekcije i sve novosti mogu pratiti na službenom instagram profilu https://www.instagram.com/shippedfromvenus/ . Uskoro ću na blogu pokrenuti posebni dio koji će funkcionirati kao web shop.

 

Kako, gdje će se odjeća moći nabaviti?


Odjeća će se moći naručiti u standardnim veličinama, a moguća će biti i izrada po mjerama. Svi modeli bit će predstavljeni na gore navedenom instagram profilu i moći će se vidjeti kako stoje na „živoj“ lutki. Kupnja će se vršiti preko narudžbi koje će biti moguće iz bilo koje države na svijetu.


Tko su zapravo žene/cure / djevojke kojima je namijenjena tvoja kolekcija? Kako zamišljaš ženu koja nosi odjeću s tvojim potpisom?


Kolekcija je namijenjena svima koji ne vole uniformiranost. Zamišljeno je da se pojedini model radi u ograničenoj količini kako ne bi veći broj djevojaka/žena imao isti komad. Žena koja nosi odjeću s mojim potpisom je odvažna i uživa u svakom danu. Želim da se svaka od njih osjeća upravo onako kako se osjećam ja dok nosim neki komad iz svoje linije.

 

 

Imaš li možda uzor među blogericama čiji primjer uspješnosti bi voljela slijediti, ali na svoj način, naravno? Meni, recimo, kad govorimo o poduzetnicama među blogericama odmah na pamet pada Chiara Ferragni aka Blonde Salad koja, između svega ostalog, zarađuje i na svojoj robnoj marki.


Chiara je definitivno jedna od rijetkih blogerica koje su od bloga izgradile posao u više različitih sfera povezanih s modom. Njen primjer je svakako nešto što svima nama treba biti inspiracija i motivacija. Meni osobno je najbolji primjer Aimee Song koja je uspješna dizajernica interijera i modna blogerica.

 

Imaš li planove za dalje što se tiče priče oko Shipped from Venus upravo u tom poduzetničkom smislu? Prerasta li tvoj blog sve više granice 'obične' modne priče s društvenih mreža i prelazi li u biznis?


Imam još puno planova. Neke ću moći realizirati uskoro, a neki će morati pričekati i prilagoditi se mojim fakultetskim obvezama. Svoj blog nikad nisam doživljavala kao biznis, to je uvijek bio isključivo moj hobi koji je odrastao skupa sa mnom. Ipak, nekad se stvari tako poslože da prvotne ideje izađu van okvira koje imaš na početku.

Upravo to se dogodilo meni kad je u pitanju blog. Od bezazlene zabave obične srednjoškolke do pokretanja vlastite linije odjeće.

 

Je li to moguće u hrvatskim okvirima?


Iskreno, ne znam. Ne zamaram se toliko tim jer na sve gledam kao zabavu. Ja sam prvenstveno student i moja struka je miljama udaljena od mode. Uživam u svakom trenutku i nastojim izvući najbolje od svake situacije pa tako i ove. Kako će se razvijati poslovna strana Shipped from Venusa – to ćemo tek saznati.

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Kultura