Datum objave: 18. Travanj 2016

Šibenska novinarka i volonterka Jadranka Klisović: Suosjećam sa stanovnicima Ekvadora

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska novinarka, humanitarka i volonterka, Jadranka Klisović s nekoliko fotografija koje je snimila za vrijeme svog boravka u Ekvadoru odala je počast stanovnicima te užnoameričke države koju je u subotu, 16. travnja, u poslijepodnevnim satima pogodio potres jakosti 7,8 stupnjeva po Richteru.

 

Snažan potres urušio je cijeli grad, a broj najmanje 77 ljudi izgubilo je živote, nekoliko stotina je ozlijeđeno, a sve to pogodilo je Šibenčanku još i više jer ova volonterka prije nekoliko godina boravila je među stanovnicima koji i bez prirodnih katastrofa žive u teškim ekonomskim uvjetima.

 

-Suosjećam sa stanovnicima Ekvadora koje je proteklih dana pogodio razorni potres. Na udaru je bilo područje koje se smatra najsiromašnijim u ovoj, inače siromašnoj zemlji, zemlji predivnih, srdačnih i gostoljubivih ljudi. Tako mi ih je ža! Pogođeno područje posjetila sam prije dvije godine i donosim nekoliko fotografija kako bi ilustrirala stanje prije potresa. Siromaštvo im je odavno pokucalo na vrata, a kako im je sada, znaju preživjeli. Uvijek su u mojim molitvama. Bog ih blagoslovio i čuvao od svakog zla - napisala je Klisović na svom Facebook profilu.

Iz kategorije: Kultura