Datum objave: 15. Travanj 2016

Svjetski dan prodavaonice ploča / LP Day počinje u Šibeniku - danas!

Šibenik News
Šibenik News

Večeras (petak, 15. travnja) s početkom u 21 sat počinje Svjetski dan prodavaonice ploča, počinje u Šibeniku programom Long play day koji je šibenska inačica Record store dayja, a koja se organizira treću godinu zaredom.

Iznimka 2016. je činjenica da traje dva dana, da počinje dan ranije od uobičajenog (treća subota u travnju), da ove godine LP Day u Šibeniku ima i svog ambasadora dobre glazbe – neo soul funk bend MANGROOVE.

 

Organizacijski plan i program LP Dayja, jedinstvenog šibenskog proizvoda, zajednički potpisuju Kulturna udruga Fotopoetika, DJ Kolektiv Project 33/45 te domaćin, caffe bar / noćni klub Azimut uz podršku Grada Šibenika.

 

Na adresi Obala palih omladinaca, ispod stepenica katedrale sv. Jakova, uz pogled na more, brojni Šibenčani i gosti grada, ljubitelji druženja i glazbe, kolekcionari ploča i strastveni obožavatelji stripova tvorit će najbolji dnevni boravak, salon za druženje na otvorenom. Čak nam je i vremenska prognoza naklonjena!

 

Long play day 2016 održava se, dakle, u petak i subotu, 15. i 16. travnja, a program glasi:

 

Petak, 15. travnja


21 h – tribina 'Moć i snaga vinila - spori užitak od kojeg ne odustajemo već 120 godina – zašto?'
Sudjeluju: Siniša Škarica, Nenad Borović
Moderator: Marko Podrug
23 h – glazba KONTRANAPAD by DJ Borovich


Subota, 16. travnja


11 – 14 sati – sajam ploča / vinila / longplayjki / gramofona, stripova … feat live DJ kolektiv Project 33/45 & slatko gastro iznenađenje
21 sat – projekcija filma 'Pola stoljeća diska'
Redatelj: Zvonimir Rumboldt
23 sata – koncert ambasadora Mangroove
… after party – KONTRANAPAD by Nino Rak


Dodajmo i to da se prijave za sudjelovanje na sajmu ploča, gramofona, glazbene građe i stripova zaprimaju do danas popodne na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Sve u programu oba dana Long play dayja je besplatno za sve sudionike i posjetitelje.
 

Iz kategorije: Kultura