Datum objave: 01. Travanj 2016

Na Lidranu 2016. koji se ove godine održava u Solarisu sudjelujepreko 450 učenika

Šibenik News
Šibenik News

 

Agencija za odgoj i obrazovanje od 4. do 8. travnja 2016. godine u Šibeniku organizira jubilarnu 25. državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016. za učenike osnovnih i srednjih škola.

 

Na završnoj svečanosti u hotelskom naselju Solaris nastupit će učenici koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji. Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavit će se 296 učenika osnovnih škola i 176 učenika srednjih škola.

 

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima održat će članovi prosudbenih povjerenstava pisci, novinari i urednici novina, glumci i redatelji, dramski pedagozi i radijski novinari.

 

Važno je naglasiti da na smotri LiDraNo mogu sudjelovati učenici od 1. razreda osnovne škole do završnoga razreda srednje škole, i po tome je ova smotra jedinstvena i značajna unutar hrvatskog školskog obrazovnog sustava. Posebnost smotre LiDraNo je i zbornik učeničkih radova. I ove godine, kao i svih do sada, objavit će se zbornik smotre koji je jedina antologija učeničkih literarnih i novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj.

 

Cilj smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost te biti podrška učiteljima i nastavnicima u izvannastavnome stručnom radu s učenicima.
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: