Datum objave: 29. Ožujak 2016

Kraj prije kraja: Završava Supertoon vikend program, ali festival ide dalje

Šibenik News
Šibenik News

Ovaj vikend SUPERTOON FESTIVAL predstavlja zadnji ANIMATION SHOTS.

- Zadnje izdanje 2. i 3. travnja posvetit ćemo izboru najboljih studentskih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte - MOME. ANIMATION SHOTS program zamišljen je da šest mjeseci uoči festivala svaki prvi vikend u mjesecu organizira dječju radionicu animacije te izbor animiranih filmova s renimiranih europskih festivala animacije u Šibenik. Iako smo primorani zaključiti ANIMATION SHOTS već nakon trećeg puta SUPERTOON festival nastavlja s radom u gradu Šibeniku u svom ljetnom 6. izdanju - poručili su organizatori Animation Shots vikend radionica.

 

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od razloga zašto dječje radionice animacije privode kraju jest financijske prirode, no više o svemu bit će riječi na presici najavljenoj za subotu, 2. travnja, uoči početka zadnje radionice.

 


DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE


Ovog vikenda održat će se zadnja radionica u sklopu programa ANIMATION SHOTS. Na njoj okupljene mališane nastavit ćemo upoznavati s izradom i primjenom uređaja koji stvaraju optičku iluziju pokreta, fantaskop i zootrop.

 

Do današnjeg dana oni oduševljavaju ljubitelje pokretnih slika ne samo zbog jednostavne izrade, već i zbog toga što pružaju direktan uvid u proces oživljavanja slika. Upravo zbog kvaliteta uređaja djeci je moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su perzistencija vida, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama i brzina pokreta.

 

Voditelj radionice je Šibenčanima koji prate Supertoon već dobro poznat. Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulska filmska tvornica, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.

 

Sve koji žele sudjelovati i pritom se sjajno zabaviti pozivamo da se prijave na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

PROGRAM PROJEKCIJA: STUDENTSKI FILMOVI S MOME


Za FINALE ANIMATION SHOTSA pripremili smo Vam izbor studenstkih kratkih animiranih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte - MOME. U suradnji sa zapaženom i bez sumnje najutjecajnijom školom mađarske animacije suzili smo izbor na najbolje studenstke radove koje ćemo prikazati u samom središtu Šibenika.

 

PROJEKCIJE ANIMIRANIH MUZIČKIH VIDEA


Poslije projekcija studentskih filmova s MOME, u kasnim večernjim satima prikazivat ćemo izbor iz Supertoon arhive: animirani muzički videi prikazani u službenim konkurencijama u proteklim izdanjima festivala. Poslije toga je noć.

 

LOKACIJA

 

Studio galerije Sv. Krševana (Galerija Matija)
Petra Nakića bb, 22000 Šibenik

 

PROGRAM

 

SUBOTA

10 – KONFERENCIJA ZA NOVINARE

11- 13 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE

21 – PROJEKCIJE STUDENTSKIH FILMOVA S MOME

23 - 24 - PROJEKCIJE STOP-MOTION MUZIČKIH VIDEA


NEDJELJA


11 - 13 - DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE
Podsjećamo da za sve projekcije, radionice te popratne sadržaje SUPERTOON ne naplaćuje participaciju.
 

Iz kategorije: Kultura