Datum objave: 29. Ožujak 2016

Emir Imamović Pirke gost i moderator ovogodišnjeg Pričigina

Šibenik News
Šibenik News

Ovog utorak, 29. ožujka, u Splitu počinje legendarni Pričigin 2016, a u programu manifestacije pojavljuje se bosanskohercegovački književnik, šibenski zet Emir Imamović Pirke. 

 

Pričigin će otvoriti u 18:30 u amfiteatru Doma mladih u Splitu direktor festivala prof. Petar Filipić i umjetnički direktor festivala Renato Baretić. Nakon otvaranja slijede dva programa za ljubitelje dobre priče.

 

Tradicionalni program Hrvatski pisci pričaju, održava se odmah nakon otvorenja u 19:30 u istom prostoru. Program, kao i prethodnih godina, moderira i vodi Patricija Vodopija, moderatorica Bookvice, jednog od najpopularnijih, a vjerojatno i najposjećenijeg događanja na književnom planu u Hrvatskoj.

 

U sklopu ovog programa, Patricija će ugostiti neke od najpoznatijih hrvatskih pisaca: Emira Imamovića Pirkea, Zrinku Pavlić, Rujanu Jeger, Marinka Koščeca, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Nenada Stipanića. Gosti će pričati na temu „Desetka“ u duhu desete obljetnice festivala.

 

Nakon glavnog programa, večer nastavljamo u istom prostoru u 21:30 sati uz autorsku večer Zijaha Sokolovića na temu Zike virus. Program moderira i vodi dugogodišnji prijatelj i gost Pričigina, novinar i književnik, Emir Imamović Pirke.

 

ILI OVAKO:

 

Prvi dan, utorak 29. ožujka 2016.

 

Pričigin pozdravlja Svjetski dan pripovijedanja


Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka, međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju, zadobila je svoj konačni oblik 2003. godine, od kada se obilježava u više od 35 zemalja na svim kontinentima. Pričigin se od svojeg početka pridružio obilježavanju tog dana, a to što smo ga ove godine "promašili" zbog uskršnjih blagdana, nimalo nas ne priječi u slavljenju pričanja i slušanja.

 

● 18.30 - amfiteatar Doma mladih (MKC): Otvaranje Desetog Pričigina
Voditelji Petar Filipić i Renato Baretić.

 

● 19.30 - u istom prostoru: standardni program Hrvatski pisci pričaju. Po običaju, prve večeri pripovijedaju neki od najpoznatijih hrvatskih pisaca. U prigodi desete obljetnice Pričigina tu je svojevrsna "ne-splitska" reprezentacija onih koji su u proteklih devet godina nastupali i osvajali pričama.
Tema: "Desetka"
Gosti: Emir Imamović Pirke, Zrinka Pavlić, Rujana Jeger, Marinko Koščec, Zoran Krušvar, Gordan Nuhanović i Nenad Stipanić.
Izbor gostiju i moderacija programa Patricija Vodopija.


● 21.30 - u istom prostoru: Autorska večer Zijaha Sokolovića.
Naslov: "Zike virus"
Moderator: Emir Imamović Pirke
 

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.
 

Iz kategorije: Kultura