Datum objave: 07. Ožujak 2016

Nakon Gardena ove sezone u Tisnom čak 8 festivala, partijanje traje punih 77 dana

Šibenik News
Šibenik News

 

Tisno je ove godine domaćin čak osam festivala, a sezona partijanja produžena je s 56 na 77 dana. Od kraja lipnja do početka rujna Love International, Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel ugostit će oko 20 tisuća partijanera.

 

Festivalsku sezonu najavili su danas u Tisnom Nick Colgan, organizator festivala, Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i Filip Henjak, predsjednik Turističke zajednice Općine Tisno. Nakon deset godina Garden festival je završio, ali umjesto njega ove godine u Tisnom imamo čak pet novih festivala, najavio je Nick Colgen.

 

 

Krajem srpnja počinje prvi Love International koji ima posve isti koncept kao Garden. Prvi puta u Hrvatsku dolazi i svjetski brend Defected festival koji ima tradiciju dugu 25 godina i na lokaciju Garden u Tisnom dovodi svjetska imena house glazbe. Ove godine tu je i Movement festival koji će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza, a orijentiran je na talijansku publiku.

 

Uz Love International, Defected Croatia i Movement festival, novost je i Emerging Croatia koji će se održati od 20. do 26. kolovoza. Sezonu partijanja zatvorit će Dekmantel koji će trajati od 1. do 5. rujna, a u Tisno dovodi pretežito nizozemsku publiku.

 

„Garden je promijenio turističku sliku Tisnog koje je postalo festivalska destinacija. To nam je omogućilo otvaranje novih turističkih kapaciteta i što je najbitnije, produžilo nam turističku sezonu“, kazao je Ivan Klarin.

 

Filip Henjak se osvrnuo na prošlu turističku sezonu tijekom koje je ostvareno oko 35 tisuća noćenja, a prosječna potrošnja gostiju u Tisnom je s 56 eura porasla na 100.

 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: