Datum objave: 23. Veljača 2016

Magul i The Fogsellers u Splitu ili što ti je ST-@rt bez šibenskih bendova

Šibenik News
Šibenik News

 

-Uvijek ima šibenskih bendova - riječi su kojima je Ivan Špar, voditelj ST-@rt projekta, odnosno istoimenog festivala u Splitku koji počinje prvom kvalifikacijskom večeri u srijedu, 24. veljače, najavio dolazak ovdašnjih bendova na splitski festival.

 

Prve večeri na pozornicu kluba Judino drvo popet će se šest bendova i to četiri iz grada domaćina (Armirani Beton, Dead Bubble Thing i Pale blue), jedan iz Mostara (Maska) te jedan iz Šibenika, odnosno - Magul.

 

Magul je novo ime na šibenskoj sceni, a predvodi ga svima poznati Ante Prgin. Bend još čine Božo Bilušić te Rino Miorin. 

 

- Zapravo ne očekujem ništa, osim odlične zabave i da se malo podružim s ekipom. ST-@rt je super festival, uvijek je dobra atmosfera pa što bude bit će, a mi ćemo se u svakom slučaju dobro zabaviti - komentirao je Prgin skorašnji nastup na kvalifikacijskoj večeri. 

 

Ipak, dobra zabava nije jedini razlog zbog kojih novi bendovi odlaze na festival. Naime, ST-@rt festival odlična je platforma za promociju novog glazbenog imena, uratka.... - Naravno, to je prvenstveno zašto se tamo ide. Festival je odlično medijski popraćen, ekipa na festivalu to dobro radi, a osim toga upoznaš i neke nove ljude - dodaje glazbenik. 

 

Mala digresija da spomenemo kako ni šibenska publika neće morati dugo čekati na premijerni nastup Magula u Krešimirovom gradu koji je najavljen za 26. ožujka kada pozornicu u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova dijela s Repetitorom i Zabranjenim pušenjem u sklopu finalnog programa Kulturaljke.

 

No, što se Splita, pak, tiče Magul nije jedini šibenski bend jer će se, osim spomenutog trojca, splitskoj publici (još jednom) predstaviti The Fogsellers. Ove godine nagrada je nikad primamljivija jer pobjednika očekuje i nastup na kultnom Exit festivalu. 

 

Redoslijed nastupa odredit će se izvlačenjem, a prvi bend će započeti s nastupom točno u 21:00h.

 

DVI, TRI O FESTIVALU

 

Pobjednik Festivala osvojit će snimanje singla (producent: Dean Clea Brkić) i videospota (režiser Vojan Koceić - Pilot studio). Također, od ove godine uspostavljena je suradnja sa EXIT festivalom, zasigurno jednim od najpoznatijih i najpopularnijih glazbenih festivala koji se već šesnaest godina održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Kao rezultat ove suradnje, pobjednik ST-@rta 2016 te će nastupiti na Future shock stageu EXIT festivala.

 

O pobjedniku kvalifikacijskih večeri, a u finalnoj večeri i pobedniku festivala odlučuje pblika i tročlani žiri u sastavu:
- Dean Clea Brkić - producent, autor,glazbenik, Predsjednik UZG STOP,
- Saša Antić (TBF) - producent, autor, glazbenik,
- Davor Gavran (Dioniz) - autor, glazbenik.



U sklopu svih večeri ovogodišnjeg Festival autorskih bendova - ST@rt 2016, sa Udrugom Deseti život iz Splita te Azilom Aurora iz Omiša, sudjelujemo u donatorskoj akciji u kojoj će svi posjetitelji biti u prilici svojim donacijama pripomoći napuštenim životinjama.

 

ST-@rt za cilj ima afirmaciju autorskog rada neovisno o vrsti i obliku glazbenog izričaja. 

Iz kategorije: Kultura