Datum objave: 18. Veljača 2016

ŽESTOKO UZ KULTURALJKU 2016 - warm up uz Punčke, predavanje o konoplji pa veliko finale

Šibenik News
Šibenik News

 

KULTURALJKA (2016) šestu godinu zaredom na sebi svojstven način slaže kulturne i glazbene komponente manifestacije čineći tako dvodijelni, višednevni program atraktivnim u svim segmentima – od warm up partyja preko predavanja do samog vrhunca – velikog koncerta.

 

U šestoj godini održavanja za Kulturaljku slobodno možemo kazati da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji koja ove godine počinje žestoko - izvrsnim warm up partyjem 5. ožujka (subota), uz odlične vinkovačke Punčke! Lucija, Ruby i Anja zagrijat će publiku na koncertu u noćnom klubu Azimut, suorganizatoru koncerta, prilikom čega će promovirati novi studijski uradak, album za koji se očekuje da će tad biti već vani, 'Ništa nije kako se čini'.

 

 

U zadanom ritmu, program se nastavlja dalje kroz mjesec predavanjima o dugogodišnjim aktivističkim naporima u smjeru mijenjana lokalne zajednice i društva te o indijskoj i industrijskoj konoplji.

 

Prvo predavanje održat će se 17. ožujka (četvrtak) pod nazivom 'Mladost je mladost je mladost – kultura mladih u nekoliko generacija'.


- Predavanje će se održati u Narančastoj zgradi na Banju, prostoru koji je i dobiven pritiscima i radnjama kroz projekt Kulturaljke. Zapravo, radi se o ugodnom edukativnom razgovoru kroz koji predstavljamo nekoliko generacija mladenačkog nastojanja da u okviru udruga ili vlastitih aktivnosti učine Šibenik zanimljivim, boljim i veselijim mjestom za život. Gosti predavači bit će dugogodišnji šibenski aktivisti koji su kroz udruge ili samostalno radili na poboljšanju kulturnog života u Šibeniku - objašnjava Igor Bergam, predsjednik Udruge Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture (P.A.R.K), ujedno organizatora manifestacije.

 

 

Drugo, također, edukativno predavanje održat će se 24. ožujka (četvrtak), no ovog puta predavanje pod nazivom 'Povratak zaboravljene / zabranjene biljke' održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić', u Šibeniku. O indijskoj i industrijskoj konoplji razgovarat će Marina Zubak, Ratko Marinković i Saša Brajlo iz Zagreba, aktivisti za legalizaciju konoplje u Hrvatskoj. 


-Riječ je o aktualnoj temi u Hrvatskoj koja je, između ostalog, podijelila javnost, a među prvima o njoj progovaramo u Šibeniku jer želimo upoznati naše sugrađane s temom te čuti njihova promišljanja i iskustva s konopljom – kazao je Bergam.

 

 

Mini serija tematski različitih predavanja zaokružuje kulturni dio programa Kulturaljke 2016. nakon čega ostaje dovoljno vremena za pripremiti se za veliko finale manifestacije – koncertu u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će 26. ožujka (subota) nastupiti tri benda, a oni su regionalne legende o kojima ne treba mnogo pisati - Zabranjeno Pušenje, trenutačno najbolji gitarski bend u Europi, apsolutni miljenici ovdašnje publike, a poharali su i Kinu - Repetitor te novo ime na šibenskoj glazbenoj sceni, glazbeno iznenađenje i osvježenje – Magul. Glazbeni support ukazat će se u vidu Druga Podruga.

 

 

O cijenama ulaznice za finalni koncert, kao i mjestima na koje će se iste moći kupiti te satnici koncerta i drugim detaljima cjelokupnog programa Kulturaljke 2016. obavijestit ćemo u jednom od narednih objava

 

Iz kategorije: Kultura