Datum objave: 16. Veljača 2016

VIDEO Perverzna ljubavna priča Djeda Mraza u novom spotu Diskodelije

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Jučer je na YouTube-u premijerno pušten prvi single s pripadajućim spotom za pjesmu "Samo" kojim šibenski post-rock mračnjaci Diskodelija najavljuju svoj drugi album "Crvotočina" koji bi svijetlo dana trebao ugledati u ožujku pod etiketom izdavačke kuće Dancing Bear.

 

Iako zvuči dosta mračno i "teško" za uho jednom prosječnom slušatelju, od Marka Vuletina, vokala i basiste benda, saznajemo kako je to "naj mainstream" pjesma na novom albumu.

"Da, ovo je možda "najlakša" stvar od svih novih pjesama, zato smo se i odlučili da nam ona bude prvi single. Tako da će drugi album biti dosta žešći i mračniji od prvoga, više underground što se kaže. Stvar je zapravo dosta stara, starija i od prvog albuma, ali sad odsvirana i otpjevana u novom aranžmanu. Zadovoljni smo kako zvuči jer je sirova i bez puno patetike" priča nam frontmen Diskodelije.

 

Zadovoljan je Vuletin i sa spotom, koji je i ovaj put autorsko djelo Ante Storića, "krivca" i za prvi njihov video uradak "Aliju". Storić kaže da ga je sama pjesma inspirirala za ideju i priču spota, kako je pjesma zapravo antihit ali u isto vrijeme i jako filmična. Većinu kadrova snimio je u pet šibenskih noći na više lokacija.

"Distorzije iz uvoda i ta mračna atmosfera odličan je materijal za filmsku glazbu, tako da sam na toj bazi napravio jednu neobičnu ljubavnu perverznu priču o samoći. Ni ovaj put nema članova benda u spotu, samo jedan lik, što pojačava dojam samoće koji je glavna tema pjesme. Spot u biti izgleda kao neki nijemi film koji priča svoju priču, a pjesma je podloga, ili obrnuto" kaže Storić, Šibenčanin s diplomom akademskog montažera Akademije u Zagrebu.

 

A taj glavni i jedini lik u spotu je Djed Mraz, bar po izgledu ako ne po drugim karakteristikama, kojeg je utjelovio poznati lokalni snimatelj Đuro Eraković, kojem je ovo bila prva službena glumačka uloga u životu.

"Zadovoljan sam kako izgleda. Izgledam ružan, ali to je tako trebalo ispasti" priča nam snimatelj Televizije Šibenik kroz smijeh. "Najteže mi je bilo voziti biciklu nakon jedno 30 godina, a zanimljivo je bilo snimati u Šibeniku po noći, kad nema nigdi nikoga... nekad su se snimanja znala odužiti i do 3 ujutro" kaže Đuro koji se nije puno mješao Storiću u snimateljski posao osim par sitnih sugestija.

 

A kako izgleda mračna ljubavna perverzna priča o samoći ispričana na 100%  šibenski način pogledjte u videu u nastavku.

Video

Iz kategorije: Kultura