Datum objave: 09. Veljača 2016

OTKRIVAMO KRNJU: Maškare u Šibeniku ove godine sude i pale - medij!

Šibenik News
Šibenik News

Prije nego što pročitate detaljan program Pokladnog utorka u Šibeniku do čijeg početka 'fali' tek koji sat, donosimo vam kratki uvid u ono što će šibenski Krnje biti. 

 

Kad smo čuli da će Šibenčani suditi i osuditi medije kao ovogodišnjeg Krnju, tu smo informaciju provjerili kod njegovog autora koji nije bio puno rječit.

 

- Bit će to jedan od medija. Što se ne smijemo rugati s medijima?! - kratko nas je upitao dugogodišnji scenograf Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, ujedno i autor ovogodišnjeg Krnje, Branko Lovrić - Caparin. 

 

Kako nam kaže, Krnjo je spreman i putuje prema mjestu odakle će krenuti šibenska karnevalska povorka te ćemo uskoro i vidjeti što će to točno gorjeti na šibenskoj obali. 

 

DETALJAN PROGRAM

 

- Više od tisuću sudionika bit će u današnjoj karnevalskoj povorci koja će točno u 15,00 sati krenuti s Baldekina prema obali i Trgu Pavla Šubića I., na kojem će biti održan prigodni program i suđenje Krnji - poručuju iz Grada Šibenika, uz Društvo Naša djeca, organizator pokladnog veselja u Krešimirovog grada. 

 

Predvođeni Šibenskom narodnom glazbom i mažoretkinjama, u velikoj pokladnoj povorci sudjelovat će šibenski vrtići, sve osnovne i srednje škole, udruga Happy Horse, moto klub Galeb, JU NP Krka te Zatonska i Vrpoljačka glazba.

Detaljni

Nakon izricanja presude, Krnjo će biti spaljen i bačen u more, najboljim maskama bit će dodijeljene nagrade, a sve će završiti plesom pod maskama na otvorenom.


Radi nesmetanog prolaska karnevalske povorke, nešto prije 15 sati bit će privremeno zaustavljen promet ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora te Obalom dr. Franje Tuđmana.

 

Iz kategorije: Kultura