Datum objave: 27. Siječanj 2016

Calexico najavljuje SuperUho u Zagrebu, Mileta u Šibeniku: Škugor mi se još ne javlja

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što su 2013. godine nastupili na Terraneu u Šibeniku, američki Calexico vraća se u Hrvatsku i to u Zagreb. Hrvatsku metropolu uvrstili su u svoju proljetnu turneju, a koncertom u Tvornici kulture 6. svibnja najavit će i treće izdanje SuperUho festivala.

 

Svojevrsnu najavu festivala koji se zadnje dvije godine održavao u Krešimirovom gradu iskoristili smo kao priliku da provjerimo zna li gradska uprava gdje je nestao prvi čovjek superušnih koncerata, Mate Škugor.

 

- Ne. Nisam se čuo s njim. Jednostavno se ne javlja - kazao nam je dogradonačelnik Šibenika, Dane Mileta, dodajući: - ono što znam je priča iz treće ruke, a to je da mu je Zagreb ciljano mjesto zbog bolje financijske situacije. Meni je žao što je tako odlučio, što se ne javlja - priznao je Mileta.

 

Kako nam kaže, volio bi da se Škugor javio gradskoj upravi i otvoreno kazao u čemu je problem jer, prema riječima dogradonačelnika Milete, Grad je  prve dvije godine stajao iza festivala pa nema razloga da drugačije bude u njegovoj trećoj godini održavanja. 

 

- Volio bih da je otvoreno rekao da ne želi Šibenik zbog toga i toga jer mi ne možemo pomoći, ako ne znamo o čemu se radi - zaključio je Mileta. 

 

Dok čekamo na konačan rasplet događanja, bend u čijem smo nastupu uživali prije tri godine na mjestu nekadašnje vojarne Bribirskih knezova u Krešimirovom gradu, stiže u zagrebačku Tvornicu Kulture zajedno s Gaby Moreno, rhytham and blues pjevačicom iz Guatemale. 

 

Ako želite na zagrebački koncert američkih velikana, evo što morate znati: Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120kn mogu se od 1.2 do 7.2. kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku ili naručiti putem njihove web prodaje. Nakon toga će im cijena biti 140kn, a na samom ulazu će koštati 170kn, naravno ukoliko ih ostane.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat.
 

Iz kategorije: Kultura