Datum objave: 21. Siječanj 2016

JOŠ BOLJA IGRA: Gradska knjižnica u obnovu igraonice utrošila 11 tisuća kuna

Šibenik News
Šibenik News

Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku ovih je dana, prvi put nakon preseljenja zgrade knjižnice s Baldekina u bivši Dom JNA u samom centru grada, 2005. godine, obnovila dječju igraonicu.

Riječ je o nabavi nove oprema, odnosno dječjih igračaka u vrijednosti 11 tisuća kuna koje je Knjižnica izdvojila iz svog budžeta, a zbog čega će dječja igra unutar zidova nekad davno Narodne čitaonice dobiti posve novu dimenziju.

 

 

Igračke su nabavljene od tvrtke Astreja plus iz Zagreba koja se i inače bavi distribucijom i prodajom didaktičkih igračaka, opreme i proizvodnje namještaja, što nam je potvrdila i voditeljica Dječjeg odjela, Marina Šimić.

- To je tvrtka koja se bavi opremanjem dječjih vrtića i igraonica, a odlučili smo se za drvene igračke jer su se pokazale izdržljivijima, makar se ni to nije pokazalo baš najtočnije. Pa apeliramo na roditelje da vode računa, dok se djeca igraju u igraonici, da ne bi došlo do oštećenja igračaka - poručuje Šimić.

 

 

Igračke su namijenjene dječacima i djevojčicama pa je tu nova kuhinjska garnitura, ali i pista za automobile. Prema Marininim riječima, roditelji s djecom rado borave u prostorijama dječje igraonice gdje provode kvalitetno vrijeme u druženju s drugim roditeljima, a djeca se uče socijalizaciji, igri s vršnjacima pa i mlađim ili starijim novim prijateljima.

 

- Imamo dobru posjećenost. Posebno otkako imamo nove igračke. Postoji grupa na Facebooku gdje mame dijele informacije i fotografije snimljene u igraonici. Dolazi nam dosta mama s bebama, a svakog ponedjeljka od 17.30 do 19 sati imamo pričaonicu i kreativnu radionicu na temu pročitane knjige za djecu od 3, 4 godine pa više - objašnjava Šimić.

 

 

Tijekom zimskih dana, dječja igraonica Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' uvijek je dobar izbor za roditelje s malom djecom kojima su dosadila privatna četiri zida, a prehladno im je za šetnju rivom. Igra i druženje unutar toplih zidova šarenog dječjeg svijeta kvalitetno je potrošeno vrijeme koje na najbolji mogući način skrati i uveseli tmurne zimske dane. Dodajmo da je dječja igraonica na raspolaganju svim roditeljima i djeci unutar radnog vremena Knjižnice.

 

 

Što se, pak, tiče dječjih igračaka kojima je igraonica bila opremljena prvi put kad je oformljena 2005. godine, Marina nam kaže da još nisu posve odlučili što s njima, no da su neke toliko dotrajale da ih je sram prosljediti dalje, ali i one koje bi se mogle, zahtjevaju koliku  - toliku obnovu.  

 

Iz kategorije: Kultura