Datum objave: 14. Siječanj 2016

Dani HNK u Šibeniku počinju u petak, traju do kraja mjeseca uz bogat program

Šibenik News
Šibenik News

 

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku ovog siječnja obilježava 146. godina postojanja, a svoj rođendan redovito obilježava programom pod nazivom Dani HNK u Šibeniku koji ove godine, slijedom okolnosti, počinju već 15. siječnja, a nastavljaju se 22. siječnja, potom se programi redaju dan za dan od 26. do 29. siječnja na sam dan kad šibenski teatar slavi rođendan. 

 

V.d. ravnatelj, Željko Koloper kaže nam kako su planovi za ovogodišnje Dane bili poprilično veliki, ali zbog situacija na koje se nije moglo utjecati, program ide ovako: 

15. siječnja,  u 20 sati
Kazališna grupa Lectirum
Neil Simon
U zajedničkom stanu


22. siječnja, u 20 sati
Koncert
Lidija Horvat Dunjko, sopran
Marin Zokić, truba
Mario Penzar, klavir


26. siječnja 2016. u 9:30, 11:30 i 17 sati
27. i 28. siječnja 2016. u 9:30 i 11:30 sati

Marijana Nola/ Neno Belan
Matilda


27. siječnja,  u 19 sati
Foaje
Ćakula o teatru s Grozdanom Cvitan
Kazalište – činjenica Grada


29. siječnja, u 20 sati
Marijana Nola/ Carlo Goldoni
Laživac
 

Pripremljeni program namijenjen je široj publici, a zadovoljit će ukuse najmlađe publike kao i starijih posjetitelja kazališnih predstava kao i publike sklone glazbenim koncertima ili, pak, razgovorima iz domene kulture. Dodajmo da je upravo program Ćakula o kazalištu uz AGM-ovu urednicu, Grozdanu Cvitan jedino događanje za koje ne treba ulaznica. 

 

Zanimljivo je i to da će dana 29. siječnja u Šibeniku biti veoma zanimljivo, a ljubiteljima kulturnih programa rast će adrenalin. Naime, istog dana u Krešimirovom danu obilježava se 146. rođendan šibenskog HNK, u popodnevnim satima bit će svečano otvorena tvrđava Barone, a Muzej grada Šibenika sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja 

 

Iz kategorije: Kultura