Datum objave: 15. Rujan 2015

U ponedjeljak počinje nova kazališta sezona - pogledajte što vas očekuje

Šibenik News
Šibenik News

 

Predstavom Želimira Periša "Četiri priče: Žene" nastaloj u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, Umjetničke akademije Osijek i Teatra 054 Osijek koja će biti izvedena 21.rujna ove godine otvara se kazališna sezona u Šibeniku.

"Četiri priče: Žene" u aranžmanu iskusnog redatelja i četiri mlade glumice nepretenciozna je i dobra predstava koja progovara o sudbini žena vodeći publiku kroz smiješne i tragične situacije, bolje i lošije dane, nadu i propast - život u njegovoj srži.
Njihova imena niti funkcije pritom zapravo nisu bitne, važno je samo da su to obične žene sa svakidašnjim problemima s kojima se suočavaju svaka na svoj način, odlazeći na kraju visoko uzdignute glave.

Pretplatnička sezona počet će spektakularno 4. listopada 2015. hit predstavom "SPEKTAKLUK" kazališta Kerempuh, priopćili su iz šibenskog HNK.
Autori Rene Bitorajac, Tarik Filipović i Zoran Lazić nude urnebesnu predstavu u kojoj i igra autorski dvojac Bitorajac - Filipović koji su i redatelji.
U predstavi se na njihov već prepoznatljiv način, osvrću na vrijeme u kojem živimo. Vrijeme reality showova, paparazza, izvrnutog sustava vrijednosti, kompjuterizacije i modernizacije, tehnološkog napretka, učestalog pucanja brakova te
sve stresnije prolaznosti i ovako prolaznog života. Puno smijeha i pokoju suzu izvući će iz vas, ova dva, izuzetna glumca.

Predstava će se igrati i 5. listopada 2015. i biti će u slobodnoj prodaji.

Ciklusi za djecu počet ćemo općehvaljenom "MATILDOM" u režiji Nine Kleflin. Predstave će biti na repertoaru 9. listopada 2015. u dva jutarnja termina (10:00 i 12:00 sati) za predškolce i osnovce i istog dana u 19,30 sati u slobodnoj prodaji.

Za srednjoškolce 22. i 23. listopada 2015. pripremamo dvije izvedbe predstave HNK u Šibeniku "NOĆNA IGRA S JESENJINOM".
S istom predstavom 26. listopada 2015. gostujemo na festivalu "Prolog" u Sisku. 

Iz kategorije: Kultura