Datum objave: 08. Srpanj 2015

ULTRA EUROPE 2015: Od sutra pratite vijesti s najvećeg festivala elektronske glazbe u Europi

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Sutra počinje Ultra Europe 2015. najveći festival elektronske glazbe u Europi. Splitski Poljud na tri dana postaje meka partijanera iz doslovno cijelog svijeta. Impozantne brojke izgledaju ovako: 7 festivalskih pozornica, od kojih su 4 na poljudskom stadionu, 80 izvođača i 250 sati glazbe, nevjerojatnih 180 000 posjetitelja koje najavljuju organizatori iz preko 140 zemalja svijeta trebalo bi narednih dana u Hrvatskoj ostaviti više od 50 milijuna kuna!

Tako nekako izgleda Ultra u brojkama. A ono čemu može zahvaliti takve bombastične najave svakako je potvrđeni lineup ovogodišnjih izvođača. Vjerojatno nigdje na svijetu na jednom mjestu u par dana nećete moći slušati najjača imena svjetske EDM scene. Popis da se smrzneš izgleda ovako: Chemical Brothers, Sebastian Ingrosso, Carl Cox, Afrojack, Martin Garrick, Tiesto, Nicky Romero, Steve Angello, Alesso, Axwell, Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell, Paul van Dyk i tako u nedogled.

Službeni početak je već sutra, partijem otvaranja u klubu Giraffe (bivši Hemingway) na kojem nastupa legenda europske elektronske scene Sven Vath. Nakon toga tri dana Poljuda i partijanja na više pozornica uz gore spomenuta imena, a sve završava na Hvaru 14. srpnja gdje će se partijaneri od Hrvatske oprostiti uz Fedde Le Granda i druge.

Od petka pratite izvještaje i fotke na našem portalu s Poljuda i sa splitskih ulica. No, Ultra nije jedini festival kojeg će posjetiti vaš fotoreporter, već idućeg tjedna moći će te uživati u slikama iz Budve sa Sea Dance festivala, ogranka velikog Exita koji ove godine slavi 15. godina postojanja. Čitamo se!

Video

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3