Datum objave: 02. Srpanj 2015

Više od 12 000 posjetitelja na 10.The Garden Festivalu u Tisnom

Diana Ferić
Diana Ferić

Deseti, jubilarni The Garden Festival, jedan od svjetski poznatih događaja elektronske svečano je otvoren sinoć u Tisnom, a trajat će do 8. srpnja. Na otvaranju su bili nazočni Vicki Bates, Konzulica Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj,Sarina Kalebota, Pro Konzulica u Britanskom Konzulatu u Splitu, van Klarin, načelnik općine Tisno Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Tisno te Nick Colgan i Eddie O'Callaghan, osnivači The Garden Festivala. To je ujedno i posljednje izdanje tog festivala. Ove je godine, kako kažu organizatori, prodano 12 000 ulaznica.

The Garden Festival ucrtao je Hrvatsku na festivalsku kartu svijeta i pridonio razvoju lokalne zajednice što su najbolje osjetili iznajmljivači soba i apartmana i ugostitelji.
Iako je najavio kraj održavanja u ovom obliku, naslijeđe The Garden Festivala nastavlja živjeti pa će lokacija u Tisnom uz postojeće festivale kroz srpanj i kolovoz nastaviti privlačiti nove događaje. Organizatori najavljuju engleski Love International Festival za iduću godinu, kao i talijanski Movement koji će već uslijediti ovog ljeta.

The Garden Festival nastavlja dugu tradiciju osiguravanja odličnog provoda na dalmatinskoj obali od 1. - 8. srpnja uz gostovanja nekih od najvećih izvođača i DJ-a. Gotovo njih 200 nastupit će na 4 pozornice i 2 broda zaslužna za zabave na moru, ali i klubu na otvorenom Barbarella's u Pirovcu gdje će glazbene snage odmjeravati izvođači na afterpartyjima kao i u prekrasnom The Garden Zadar baru, prvotnom domu The Garden Festival ekipe. Jedan od najboljih europskih festivala, The Garden Festival, pokrenuo je lavinu festivala elektronske glazbe na hrvatskoj obali, a svake godine privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Uz The Garden Festival, Tisno je dom i Electric Elephant, Stop Making Sense, SunceBeat i Soundwave festivala, ali očekuje se još pridošlica. Lokacija The Garden Tisno nudi veliki izbor opcija smještaja, intimnost zaljeva te vlastitu pješčanu plažu, mjesto Tisno ima vile, apartmane, hotele, ponudu domaćih pića i hrane, a sve se nalazi u blizini otoka, nacionalnih parkova i povijesnih gradova što The Garden Festival čini jednim od najboljih festivala, a lokaciju The Garden Tisno jednom od najdražih svjetskih festivalskih lokacija.

Iz kategorije: Kultura