Datum objave: 23. Lipanj 2015

Divanhana u petak u Azimutu:Fuzija sevdaha, jazza i popa

Diana Ferić
Diana Ferić

Divanhanu čine mladi akademski obrazovani glazbenici i vokalistica Leila Ćatić čiji prelijepi vokal nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a u posljednje dvije godine ovaj je bend održao preko stotine uspješnih koncerata u petnaestak država svijeta.

Divanhana je već nastupila na prestižnom jazz festivalu 12 Points u Portu, a 2012. nastupili su na najznačajnijem svjetskom world music događaju – Manifestaciji WOMEX-u (World Music Expo), u Solunu. Iza Divanhane je i značajna koncertna turneja u suradnji sa švedskim kraljevskim kazalištem "Riksteatern" u sklopu koje je bend održao 8 uspješnih koncerata u Švedskoj, a zapažene koncerte su održali i u kazalištu "Maksim Gorki" u Berlinu, u Istanbulu u centru scenskih umjetnosti "Zorlu" te na mnogim drugim pozornicama. Ove su godine nastupili i na popularnom Balkan Trafik festivalu u Bruxellesu, gdje su održali čak 5 koncerata u dva dana, kao predgrupa Gorana Bregovića i njegovog ansambla.
-
Sve koji petak odluče provesti na koncertu Divanhane u Azimutu očekuju dirljive sevdalinke, puno emocija i sjajni mladi glazbenici koji garantiraju odličnu feštu, uz puno bosanske duše i vrhunsku glazbenu izvedbu. Predstojećim koncertom 26. lipnja u Šibeniku Divanhana nastavlja svoju uspješnu hrvatsku turneju kojom su već obuhvatili Zagreb, Vinkovce, Osijek, Dubrovnik, Požegu i Valpovo.
Inače, glazbenici udruženi u bend Divanhana susreli su se na Glazbenoj akademiji u Sarajevu 2009. godine, od kada je iz njihovog prijateljstva i velike ljubavi prema sevdahu proizašla glazbena sinergija koja ih je u ovih nekoliko godina pretvorila u ponajbolje pronositelje jazzy sevdalinke širom Europe. Divanhanu čine: Neven Tunjić (klavir), Leila Ćatić (vokal), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubnjevi), Meho Radoović (klarinet), Irfan Tahirović (perkusije) i Borjan Milošević (ko-producent i majstor tona).

 

Ulaznice za koncert Divanhane u Azimutu, mogu se kupiti po cijeni od 40 kn u pretprodaji, u prodajnoj mreži i putem online sustava www.entrio.hr, na prodajnom mjestu Daily News – Kaufland Šibenik, Vukovarska 10, a prodavat će se i od 25.6. pa sve do početka koncerta 26.6. u klubu Azimut.
 

Iz kategorije: Kultura