Datum objave: 23. Lipanj 2015

Večeri uz Krku prerasle u novi festival "Zvuci Krke - The Sounds of The River"

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalne Večeri uz Krku, glazbeni program koji se proteklih godina održavao na Roškom slapu,prerasle su ove godine u svojevrsni festival pod dvojezičnim nazivom "Zvuci Krke - The Sounds of the River" u organizaciji tvrtke Leon trade iz Šibenika i sa šest atraktivnih glazbenih programa različitih žanrova.

Taj svojevrsni novi festival, kojem posebnost daje to što se na njemu zvuci glazbe miješaju sa zvucima rijeke,  predstavili su danas Krešimir Šakić, ravnatelj JU NP Krka i Željko Petreš, producent.
" Ovo nije samo glazbeno događanje nego u prvom redu promocija Krke, posebno lokaliteta koji su manje poznati. Osim toga,želimo i lokalnom stanovništvu, koje živi uz Krku, pružiti posebni doživljaj. Nakon pet godina promijenili smo naziv manifestacije kako bismo ju i na taj način učinili privlačnom i inozemnim posjetiteljima, a kao dodatna motivacija da posjetitelji dođu na ta događanja bit će poklon - ulaznica za posjet lokalitetu Burnum i povijesnoj zbirci u Puljanima", istaknuo je Šakić.

Program na Roškom slapu otvara Pjevačko društvo Kolo s gostima Jelenom Pletikosa i Bornom Ercegom. Izvest će svoj klasični repertoar, ali i arije iz Carmine Burane i Nabucca. Nakon toga nastupit će Giboni, Matija Dedić i prijatelji, a kraj srpnja rezerviran je za talijanske kancone i evergreen melodije u izvedbi Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović uz klavirsku pratnju Gordane Pavić. Potom će na Visovcu, u posebnom ugođaju, samo pod svijećama, nastupiti Pavao Mašić i Martina Klarić, krajem kolovoza na Roškom slapu će pjevati Tedi Spalato, a završnica će bit na Banju, na mjestu gdje se Krka ulijeva u more, kako je kazao Petreš: " Tu ćemo organizirati koncert iznenađenja za mlađu publiku. Za sada mogu samo reći da će nastupiti jedna hrvatski band A kategorije. Program koji smo osmislili možemo nazvati i festivalom,a njegova specifičnost uz atraktivne goste je atmosfera u kojoj će se održavati, u ambijentu u kojem se glazba, instrumentalni zvuci miješaju sa šumom rijeke. Ove godine ćemo sva događanja i snimiti i video snimke staviti na You Tube", najavio je Petreš.

Večeri uz Krku do sada je posjećivalo oko 400 do 500 ljudi. Ovogodišnja manifestacija "Zvuci Krke" koštat će oko 180 000 kuna.

Iz kategorije: Kultura