Datum objave: 18. Lipanj 2015

Godinu dana pozornice na tvrđavi svetog Mihovila:Više od 130 000 posjetitelja i ekskluzivni programi

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 130 000 posjetitelja bilo ja do sada na tvrđavi sv. Mihovila zahvaljujuući uređenoj pozornici  koja je nedavno proslavila prvi rođendan, priopćili su iz Odjela za fortifikacijski sustav Muzeja grada Šibenika. U tih godinu dana Tvrđava je ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače, poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, baletnog ansambla HNK Split, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Natali Dizdar, obitelj Dedić, Perpetuum Jazzile i ostalih. Nagrada za kulturnu atrakciju 2014. godine bio je vjetar u leđa za još raznovrsniju i bogatiju sezonu 2015. u kojoj će kao najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja nastaviti s nizom kvalitetnih nastupa domaćih i inozemnih imena iz svijeta glazbe i umjetnosti kako bi sjajne vibracije nove sezone nastavile trajati cijelo ljeto od kojih izdvajamo. Sutra na tvrđavi nastupaju Darko Rundek & Rundek Cargo Trio koji će premijerno predstaviti novi album Mostovi. Kako bi nezaboravni doživljaj nekih minulih vremena koja su obilježila regionalnu alt-rock scenu pod vedrim nebom što duže potrajao, nakon koncerta zabava se u tvrđavi nastavlja uz after party za koju će biti zadužen DJ Damir Duplančić Dupli, voditelj kultne emisije Izgubljena generacija, kažu u Službi promocije Muzeja grada Šibenika.
Emisija koja se uglavnom bavi prošlošću, uz pomoć starih članaka iz arhive Slobodne Dalmacije od 50-ih do 90-ih godina, kao i glazbenim brojevima iz tih vremena, s radijskim uvodima koje je napisao sam Duplančić, pričama iz djetinjstva i mladosti koje objedinjuju mnoge generacije koje se u njima i danas pronalaze odlično će zaokružiti cijeli doživljaj koji će prevladavati u petak navečer, kada će publika moći „uživati u povratku u prošlost jer tako lakše kroče u budućnost“ kao što sam Duplančić kaže.

 

Evo i popisa ostalih događanja ove sezone na tvrđavi svetog Mihovila.


13. 7. 2015. Detour – Strana B
22. 7. 2015. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado
24. 7. 2015. Terraneo Summer Break/ KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA + THE BOOGALOO DESTROYERS + La Luz Visual Collective + Terraneo dj crew
25. 7. 2015. Terraneo Summer Break / LAMBCHOP
31. 7. 2015. Silk&Stone / Amira Medunjanin
3.- 5. 8. 2015. SuperUho festival/ Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, Merchandise
12. 8. 2015. Jedan dan ljubavi / Massimo


 

Iz kategorije: Kultura