Datum objave: 19. Svibanj 2015

Hit predstavom 5žena.com HNK u Šibeniku zatvara ovogodišnju sezonu

Šibenik News
Šibenik News

 

Iz Kazališta najavljuju posljednji ovosezonski pretplatnički koncert i posljednju ovosezonsku kazališnu pretplatničku predstavu u HNK u Šibeniku. 

Za kraj koncertne sezone HNK u Šibeniku u srijedu, 20. svibnja  koncert će održati gudački komorni orkestar Splitski virtuozi. Početak je u 20 sati. Na poticaj Glazbene mladeži i drugih kulturnih organizacija grada Splita udružili su se istaknuti profesionalni splitski glazbenici pod umjetničkim vodstvom internacionalno renomiranog austrijsko-hrvatskog violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka i osnovali perspektivni gudački komorni orkestar.

2. lipnja na programu je posljednja ovosezonska pretplatnička predstava. Riječ je o hit predstavi 5ŽENA.COM u koprodukciji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh. Redatelj je Rene Bitorajac. U predstavi igraju Nataša Dangubić, Mia Anočić - Valentić, Daria Lorenci Flatz, Nina Erak - Svrtan i Nataša Janjić. Nakon premijere u Bilbau i Madridu 2002. godine, kada je ovu predstavu u samo dva tjedna pogledalo preko pedeset tisuća gledatelja, ona je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim zemljama, svugdje postižući jednaki uspjeh. Na duhovit i autoironičan način kroz pet snažnih ženskih karaktera razotrkivaju se svi aspekti ženskog pogleda na svijet. U njihovim ispovijestima padaju sve maske i raskrinkavaju se sve tajne muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa.

Iz kategorije: Kultura