Datum objave: 25. Travanj 2015

VIDEO Večeras u Kuglani tri sata Đorđa Balaševića: Neki Novi Klinci stigli u Šibenik

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Jedini Đorđe Balašević tribute band u Hrvatskoj, zagrebački sedmeročlani sastav Neki Novi Klinci večeras po prvi put nastupa u Šibeniku. Osnovani su još tamo 2007. godine u Zagrebu, a za svoj 157. nastup u osam godina karijere odabrali su klub Kuglana na Šubićevcu. Do sada su nastupali po cijeloj Hrvatskoj i susjednoj BIH gdje redovito pune klubove svojim trosatnim nastupom u kojem izvode gotovo cijeli opus omiljenog novosadskog autora.

- Okupili smo se prvenstveno zbog zajedničke ljubavi prema glazbi Đorđa Balaševića. Ne toliko zbog njegovog lika i djela koliko zbog njegove glazbe koja nam se stvarno svima sviđa. Kroz godine sviranja svi u bendu smo zavoljeli sve njegove pjesme, iako svako od nas ima neke svoje omiljene koje izvodimo. Više se orijentiramo na takozvane "nepopularne" stvari koji poznaju oni istinski ljubitelji Đole, ali naravno da šibenska publika neće ostati uskraćena i za najveće hitove kao što su Lepa Protina kći, Djevojka sa čardaš nogama, Ringlišpil ili Jesen stiže dunjo moja - priča nam Tomislav Kraljević vokal benda.

Polovinu benda čine profesionalni muzičari, a šestorici muškaraca pridružila se i profesorica klavira Judita Paljević koja nema problema izaći na kraj s dečkima. Osim klavira i vokala s bine se mogu čuti i bubnjevi, saksofon, volina, gitara i bas gitara.

- Prvi put sviramo u Šibeniku i nemamo iskustva s vašom publikom, ali mislim da će klub biti dobro popunjen, jer stvarno gdje god dođemo punimo i bude odlična svirka. Pozivamo sve Šibenčane koji vole Đorđa Balaševića, a sigurno ih ima dosta, da dođu večeras u Kuglanu jer će moći doživjeti stvarno jedan kvalitetan koncert i uživati u njegovim pjesmama - kažu nam iz beda.

Koncert počinje od 23 sata, a karte se kupuju na ulazu po 35 kuna. Kako Neki Novi Klinci zvuče uživo pogledajte u videu u nastavku. 

Video

Iz kategorije: Kultura