Datum objave: 23. Travanj 2015

Zanimljiv sadržaj za sve posjetitelje Knjižnice u sklopu manifestacije Noć knjige 2015.

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Svjetski dan knjige obilježava se i u Šibeniku. Već od jutros traje manifestacija Noć knjige 2015. koja je započela programom za najmlađe pod nazivom Knjigom oko svijeta. Kroz društvene igre, kvizove, priče i likovne aktivnosti mališani imaju priliku na zanimljiv način naučiti više o Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Rusiji. Program traje do 12 sati.

Inače Noć knjige je manifestaciju kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi se  na taj način afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi i podigla svijest o važnosti knjige u svakom društvu i u svakom vremenu. Korisnicima gradske knjižnice koji danas vrate građu koju duguju neće biti naplaćena zakasnina, a svi posjetitelji će dobiti na dar i neku od besplatnih knjiga.

Raspored događanja u sklopu manifestacije Noć knjige do kraja dana pogledajte u nastavku:

18.00 - Glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Franka Klarić i Jakov Bilić pričaju djeci

19.00 - Izložba stripova iz fonda Knjižnice

20.00 - Igrokaz Vježbe ol’ti gimnastika, izvode korisnici organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe Centra za pomoć i njegu grada Šibenika

20.00 - Nastup glazbenog sastava Nu’ Rodijak (Morane Živković i Ante Perkovića), koji će izvesti program “Zvučna kulisa broj 2”

21.00 - Druženje s književnikom Dubravkom Jelačićem Bužimskim (razgovor vodi redatelj i prevoditelj Pero Mioč)

22.00 - Projekcije dokumentarnih filmova Željka Senečića o hrvatskim piscima: Krleža&Zagreb, Serbus Krleža, Tin i Antun Gustav Matoš. 

Iz kategorije: Kultura