Datum objave: 12. Ožujak 2015

VIDEO Sutra u Kuglani šibenski talent na djelu: koncert Diskodelije i promocija spota

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kuglana na Šubićevcu sutra (petak) će biti mjesto gdje će šibenski talent, kreativnost i umjetnost doći u prvi plan. Na redu je još jedan glazbeni vikend a ovog puta uživo svira Diskodelija, domaći šibenski post punk/rock bend, trenutno najaktualniji domaći glazbeni proizvod. Sutrašnji koncert bit će i službeno predstavljene njihovog spota za aktualni single "Alija" s hvaljenog albuma prvijenca "U vremenu".

Diskodelija, u kojoj sviraju tri Šibenčanina Marko Vuletin, Ivo Grubišić i Rade Kristić uz pomoć Zagrepčanke sa šibenskom adresom Magdalene Bašljan, bend je koji je prošle godine dobio najviše pozornosti kako kritike tako i javnosti. Prvi album koji su izdali pod diskografskom etiketom Dancing Bear osigurao im je pozitivne ocijene u recenzijama, vrhove top ljestvica alternativne glazbe i koncerte turneje od Murtera, preko Rijeke i Zagreba pa sve do Novog Sada i Beograda. Sutra prvi put sviraju u Kuglani.

Spot za prvi single "Alija" autorsko je djelo Šibenčanina Ante Storića. Akademski montažer s ADU u Zagrebu s iskustvom rada na svim velikim projektima nacionalnih televizija i privatnih produkcijskih kuća zaslužan je za kompletan domaći video proizvod. Spot je sniman na više lokacija u Šibeniku a glavne uloge imaju šibenski srednjoškolci Karmen Trojan i Ante Gulin. "Snimanje je trajalo skoro tri mjeseca, jer je ovisilo dosta o školskim obavezama Karmen i Ante, o vremenskim uvjetima, ozljedama... Montaža je išla glatko i u 15 dana sam ga finalno dovršio." priča nam Storić koji je, kako kaže, 80% zadovoljan sa svojim prvim autorskim glazbenim spotom. Na pitanje kako je bilo raditi s mladim glumcima kojima je ovo bilo prvo pojavljivanje pred kamerom kaže: "A ono, pubertetski, ovisno o hormonima taj dan, zabavno u svakom slučaju".

Zabavno će biti i sutra u Kuglane, koncert počinje od 23 sata a ulaz je besplatan. Kako izgleda spot za pjesmu "Alija" pogledajte u nastavku.

 

Video

Iz kategorije: Kultura