Datum objave: 09. Ožujak 2015

Kulturaljka 2015. u Šibenik dovodi samo najbolje od punk/rocka iz Hrvatske - otkriven lineup!

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Objavljen je finalni popis izvođača za ovogodišnje izdanje kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka 2015. Organizatori iz Udruge P.A.R.K. ove godine donose aktualni i raznovrsni program u kojem nastupaju trenutno najzanimljiviji hrvatski izvođači uz pomoć lokalnih šibenskih snaga. Lineup predvodi Psihomodo Pop, jedan od najdugovječnijih i najboljih domaćih punk rock sastava, a njima se pridružuju zagrebački ska/punk veseljaci Kawasaki 3P i eksplozivni rock dvojac Gatuzo. Zanimljivo je da sva tri sastava imaju objavljene nove albume u zadnjih godinu dana i da će šibenska publika imati priliku prvi put čuti novi materijal. Za warm up će biti zadužen DJ Drug Podrug, sad već poznato ime kao rezident DJ u klubu Kuglana, čovjek s iskusnim profinjenim ukusom za najbolje od glazbe kroz protekla desetljeća. Nakon bendova publiku će rasplesanom držati kombinacija ekipe iz Mrtvog Hitovlja i Sensi koji će puštati samo dobro znane nam hitove i pobrinuti se da zabava potraje još dugo u noć.

Psihomodo Pop se prošli vikend u Splitu na dodjeli diskografskih nagrada Porin za svoj deseti album „Ćiribu Ćiriba“ okitio s dva najvažnija kipića, za Najbolji album godine i Najbolji rock album godine. Dolaze na krilima trenutno velikih radio hitova „Donna“ i „Bejbi“, ali publika će uživati i u svim poznatim hitovima iz 30 godina duge karijere ovog kultnog zagebačkog sastava. U Šibeniku ih nismo imali prilike slušati od 10. listopada 2013. godine.

Kawasaki 3P nakon šest dugih godina čekanja izdaje svoj treći dugoočekivani album „Goli zbog pasa“ kojeg su objavili prije manje od mjesec dana. U prvom tjednu je već zasjeo na prvo mjesto prodanih albuma (i domaćih i stranih) te pobrao euforične kritike kao nikad do sad u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada uvjerljivo najbolji album u karijeri Kawasaki 3P-a. Kako to inače biva na njihovim koncertima, publika će vjerovatno do kraja nastupa završiti na bini, pjevajući u glas hitove „Ni da ni ne“, „Antonija“ ili „Puta Madre“.

Gatuzo su također krajem prošle godine objavili novi, četvrti po redu, album „Megalomanija“ za koji su bili nominirani za Porina u tri kategorije. Do sad su s albuma skinuta dva odlična singla u kojima gostuju Bare iz Majki i Saša iz TBF-a. Kritika i publika hvali album, a Muzika.hr piše kako „u Hrvatskoj sve malo kasni, pa tako i zaslužena popularnost Gatuza jer stvarno imaju materijala da budu u rangu s našim najvećim rock bendovima, a četvrti album "Megalomania" je to i potvrdio.“

Koncertni dio Kulturaljke 2015. održava se 04. travnja u hangaru na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova. Sve detalje oko cijene karata, pretprodajnih mjesta i dr. pratite na https://www.facebook.com/Kulturaljka

Parkaši podsjećaju i na prvi „kulturni“ dio manifestacije – javnu tribinu o radu udruge P.A.R.K. u zadnje četiri godine i izložbu „Šibenik vanka grada“ koji će se u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održati 02. travnja. Foto natječaj za sudjelovanje na izložbi traje do kraja mjeseca, a organizatori su ugodno iznenađeni odazivom jer je u prvih pet dana već pristiglo 11 prijava sa zanimljivim radovima. Na natječaju mogu sudjelovati svi koji slikaju „neobične“ detalje i kadrove grada koje nemamo priliku gledati na uobičajen slikama šibenskih prepoznatljivih motiva. Slike u visokoj rezoluciji se šalju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a oni čiji radovi budu izabrani za izložbu kao nagradu dobivaju kartu za veliki koncert dva dana nakon u hangaru.


 

Video

Iz kategorije: Kultura