Datum objave: 27. Veljača 2015

Pavel u Kuglani za 35, a Sandra Afrika u Inside-a za 100 kuna!?

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Zadnja subota u veljači nudi nam zanimljiv glazbeni program u gradu.

U Kuglanu na Šubićevcu po prvi put dolazi zagrebački indie pop/rock sastav Pavel. Bend koji sa sobom nosi četiri najvažnije nominacije za ovogodišnju glazbenu nagradu Porin predstavit će svoj hvaljeni treći nosač zvuka "I mi smo došli na red". Album koji je pobrao samo najbolje ocjene kako publike tako i kritike i koji je proglašen jednim od najboljih ostvarenja na hrvatskoj sceni u protekloj godini. Predvođeni karizmatičnim Aljošom Šerićem, kojeg trenutno možemo gledati kao mentora u timu Ivana Dečaka u showu The Voice, na binu se sutra penje osam vrhunskih glazbenika koji svi redom sviraju u više bendova. Truba, violina, klavijature, dvoglasje... i cijeli popratni bend zaslužni su za Pavelov prepoznatljiv melankolično-romantični izričaj. Karta za tu glazbenu poslasticu košta 35 kuna.

Istu večer u klub Inside dolazi beogradska turbo-folk pjevačica Sandra Afrika. Sandra je karijeru počela kao plesačica u video spotovima Mile Kitića gdje pažnju više privlači tjelesnim atributima nego plesom. Neobjašnjivu popularnost dobiva krajem 2012. godine kada izdaje pjesmu "Netko će mi noćas napraviti sina", što je nastavljeno i u 2013. sa pjesmom "Devojka tvoga druga". Da joj je popularnost na ovim prostorima itekako vidljiva govori činjenica da je prošle godine dva puta napunila primoštensku Auroru. Svi koji sutra žele na koncert Sandre Afrike morat će izdvojiti vrtoglavih 100 kuna.

Uz to, spomenut ćemo i "tursku večer" u Makari klubu, program koji se odvija u sklopu manifestacije Dani turske kulture u Šibeniku. Očekuju vas turske slastice i piće te atraktivna trbušna plesačica. Ulaz je besplatan.

Iz kategorije: Kultura