Datum objave: 24. Rujan 2014

Počele pripreme za predstavu "Arhimedov zakon"- novu produkciju HNK Šibenik

Nina Medić
Nina Medić

Pripreme na novoj predstavi iz ovosezonske produkcije Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik počele su pod vodstvom redateljice Nenni Delmestre. Riječ je o predstavi "Arhimedov zakon" španjolskog autora Josepa Marije Miro i Corominae čiju je premijerna izvedba predviđena za 7. studenog 2014. godine.

Arhimedov Zakon, katalonskog autora Josepa Marije Miro i Corominae, jedan je od najuzbudljivijih suvremenih tekstova europskog dramskog pisma, koje su kroz zadnjih pet godina reanimirali i postavili u centar zbivanja svjetske dramaturgije upravo katalonski autori (Galceran, Soler, Miro, Buchaca, Cunille...). Iako je svjetsku praizvedbu ugledao prije nepune tri godine, Arhimedov zakon dobitnik je mnogih priznanja i nagrada među kojima svakako treba istaknuti Nagradu Bom, te nominacije za nagrade Max, Butaca, i možda najznačajnijih sedam nominacija za nagrade ACE (nagrada kazališnih kritičara za španjolsko govorno područje, koje obuhvaća 329 miliona ljudi).

Nakon premijera u Barceloni, Galiciji, Madridu, Bilbau, Porto Ricu, Sankt Petesburgu , Mexicu i Londonu, predstava će imati hrvatsku praizvedbu 7. studenog 2014. u HNK u Šibeniku u prijevodu i režiji Nenni Delmestre.

Uz članove ansambla šinenskog kazališta Orianu Kunčić i Jakova Bilića u predstavi gostuju mladi glumci iz Splita, Bojan Brajčić i Pere Eranović.

Iz kategorije: Kultura